Recepten

Kokos citrus cake

IngrediëntenVoor 12-16 porties4 eieren225 gram basterdsuikerrasp van 1 citroenschilrasp van 1 sinaasappelschil100 ml citroensap200 ml sinaasappelsap200 gram kokosroom/kokosmelk100 gram gemalen kokos150 gram zelfrijzend bakmeel100 gram gesmolten boterOverige benodigdhedenkeukenmachine/...
Lees meer

Kip met cashewnoten

IngrediëntenVoor 2 personen75 gramongezouten cashewnoten1 rode peper in grove ringen300 gram kipfilet/kipdijvlees1 kleine ui in ringen2-3eetlepels oestersaus1 theelepel suiker4 lente-uitjes in ringenolie om te bakkenBereidingswijzeDoe een flinke scheut olie in de wok (ongeveer 1 cm hoog) en laat...
Lees meer

Risotto met chorizo, paprika en maïs

IngrediëntenVoor 2 personen1 sjalotje fijn gesnipperd160 gram risotto rijst½ rode paprika, zo fijn mogelijk gesneden800 ml hete groentebouillon1 theelepel kurkuma (geelwortel)1 klein blikje maiskorrels2 lenteuitjes in ringen60 gram chorizo in blokjesolijfolieBereidingswijzeDoe een scheutje...
Lees meer

Tiramisu

IngrediëntenVoor 4 personen250 gram mascarpone2 eierdooiers3 eetlepels suiker2 eiwitten2 dl sterke koude koffielikeur (optioneel)1 pak lange vingerscacao om te garnerenOverige benodigdhedenkeukenmachine/ mixergardeschaal of kommetjesBereidingswijzeKlop de eierdooiers luchtig met de suiker. Voeg de...
Lees meer

Asperges met gerookte zalm

Ingrediëntenvoor 2 personen1 bos witte asperges (500 gram)200 gram gerookte zalm2 hardgekookte eieren in plakjes voor de (snelle) Hollandaise saus*2 eierdooiers (supervers)1 eetlepel citroensap (gezeefd of flesje)1 eetlepel witte wijnazijn100 gram gesmolten boter.zout en peper naar smaak(evt....
Lees meer

Wortelgroenten stamppot met linzen

Ook dit recept is weer geïnspireerd op een recept van Ottolenghi.Ingrediëntenvoor 2-3 personen200 gram pastinaak in stukjes200 gram winterpeen in stukjes300 gram pompoen, in blokjes (geschild)300 gram zoete aardappel in blokjes (geschild)1 ½ theelepel gemalen komijn (djinten)zwarte peper en zout...
Lees meer

Gratin van meiraap en Chinese kool

Dit recept is geïnspireerd op het recept van Yatam Ottolenghi, uit het kookboek Nopi.Ingrediëntenvoor 2 personen500 gram meiraap geschild(of 500 gram koolraap geschild)250 gram Chinese kool75 gram roomboter150 ml groentebouillon30 gram Parmezaanse kaas150 ml slagroomzout en peper uit de molenvoor...
Lees meer

Heilbotfilet met pijnboompitjes

Ingrediëntenper persoon200 gram heilbotfilet (of andere witvis)eetlepel pijnboonpitjesgehakte pistache nootjes (optioneel)peper en zout uit de molenbloem om te bestuivenolie en boter om te bakkenBereidingswijzeSpoel de heilbotfilet af en dep droog. Bestrooi beide zijden met zout en peper en bestuif...
Lees meer

Forel met venkel-citroen saus

Ingrediëntenvoor de saus (2-4 porties)1 eetlepel boter om te bakken1 venkelknol in plakjes1 kleine ui in halve ringen4 tomaten1 onbespoten citroen 5 takjes tijm (of ½ theelepel gedroogd)500 ml kippenbouillonpeper en zout naar smaakrasp van de schil van ½ citroen25 gram koude boter om te bindenper...
Lees meer

Wortelpuree

Ingrediëntenvoor 2 personen4 winterpenensap van 2-3 sinaasappels (150ml)100 ml water1 theelepel witte wijn azijnklontje boterpeper en zout uit de molenOverige benodigdheden1 staafmixerBereidingswijzeWas de winterpenen en snijd ze in plakjes. Doe ze samen met het sinaasappelsap, water, azijn en een...
Lees meer

Contacteer ons