Recepten

Aardappelpuree met smaak variaties

Ingrediëntenbasispuree 2 personen500 gram aardappels150-200 ml warme melkklont roomboterpeper en zoutnootmuskaatnoten/ kaas pureebasispuree50 gram fijngehakte noten50-100 gram geraspte kaaszoete aardappelpuree250 gram zoete aardappelen250 gram aardappels1 teen knoflook (meekoken)150-200 ml warme...
Lees meer

Mayonaise en dipsaus

Ingrediëntenvoor 250ml mayonaise1 ei1eetlepel mosterd2 eetlepels witte wijnazijnsnufje zout+/- 250 ml zonnebloemolieOverige benodigdhedenstaafmixerhoge mengbekersteriele pot met dekselBereidingswijzeDoe het ei, de mosterd, witte wijn, zout en ongeveer 1/3 deel van de olie in de beker. Mix voor...
Lees meer

Appel Kruimeltaart

Ingrediënten400 gram zelfrijzend bakmeel200 gram witte basterdsuiker200 gram koude roomboter1 eisnufje zouthandje rozijnen1 kg appels (goudrenetten)4 eetlepels kristalsuiker2 theelepels kaneel2 eetlepels custardpoederscheutje citroensapOverige benodigdheden1 springvorm van 24...
Lees meer

Mexicaanse Maïssoep

Ingrediëntenvoor 4 personen600 ml hete groentebouillon (van blokje)300 gram maïs(uit blik)1 geroosterde paprika in stukjes(uit pot)1 kleine rode ui gesnipperd1 teen knoflook fijngehakt1 jalapeno peper in ringen1 tomaat in stukjes½ theelepel djinten (gemalen komijn)1 ½ theelepel gerookt...
Lees meer

Thaise curry met groenten en garnalen

Ingrediëntenvoor 2 personen150 gram Udon noedels200ml kokosmelk1 eetlepel groene currypasta1 theelepel vissaus1 theelepel suiker1 theelepel limoensap (flesje)200 gram grote garnalen (ontdooid)½ spitskool in repen1 winterpeen in repen½ bos radijs(radijs in plakjes)½ blik bamboescheuten100 gram...
Lees meer

Zalm in een krokant jasje

Ingrediëntenvoor 2 personen2 zalmfilets van 150 gram voor de korst5 eetlepels panko (Japans paneermeel)½ theelepel peterselie (gedroogd)½ theelepel bieslook (gedroogd)½ theelepel dille (gedroogd)¼ theelepelchilivlokkenrasp van 1 limoen2 eetlepels olijfoliepeper en zout uit de...
Lees meer

Zandkoekjes

Ingrediëntenvoor ongeveer 30 koekjes200 gram zelfrijzend bakmeel100 gram witte basterdsuiker1 zakje vanillesuiker150 gram boter op kamertemperatuur1 eidooierOverige benodigdhedenbakpapierevt. keukenmachineplastic folieBereidingswijzeSnijd de boter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. De...
Lees meer

Gnocchi met tricolore saus

Ingrediëntenvoor 2 personen1 teen knoflook fijngehakt1 ui gesnipperd100 gram chorizo in blokjes1 bakje champignons in plakjes250 gram gewassen spinazie1 blik tomatenblokjes¼ theelepel chilipoederpeper en zout naar smaakverse basilicum blaadjesolie om te bakken250 gram gnocchi...
Lees meer

Zuurkool met cranberry compote

IngrediëntenVoor 2-3 personen500 gram zuurkool 150 ml witte wijn100 gram roomboter2 eetlepels honing5 jeneverbessen2 laurierblaadjesvoor de compote250 gram cranberries (vers of diepvries)125 gram bruine basterdsuiker150 ml rode portrasp van de schil van 1 citroensap van een halve...
Lees meer

Couscous salade

Ingrediëntenvoor 2 personen100 gram couscous200 ml kokend water½ bouillonblokjeveldslatomaat in blokjeskomkommer in blokjeszongedroogde tomaatjeszwarte olijvenfeta kaasnoten naar keuzevers citroensapolijfolieBereidingswijzeDoe de couscous in een bakje. los het bouillonblokje op in het kokende...
Lees meer

Contacteer ons