Recepten

Quesadilla, tortilla met kaas en groenten

Voor dit recept kun je eigenlijk alle restjes gebruiken die je wilt opmaken. Wat in ieder geval niet mag ontbreken is kaas! Snijd de groenten zo fijn/ dun mogelijk. Hieronder de ingrediënten die ik heb gebruiktvoor de quesadilla die op de foto staat.Ingrediëntenvoor 1 persoon2...
Lees meer

Falafel

Ingrediëntenvoor 10-12 balletjes125 gram kikkererwtenmeel1 kleine ui (ongeveer 60 gram)1klein teentje knoflook1 tl korianderpoeder (ketoembar)½ tl gemalen komijn (djinten)½ tl chilipoeder½ tl bakpoederbeetje zout uit de molen60 ml waterextrascheutje olieolie om te bakkenOverige...
Lees meer

Pastinaakstamppot met rucola

Ingrediëntenvoor2-3 personen500 gram zoete aardappel400 gram pastinaak1 grote ui75 gram rucolahandje ongezouten noten naar keuze 1 appelpeper en zoutmosterdolie om te bakkenboter om te bakkenOverige benodigdhedenpureestamperBereidingswijzeSchil de zoete aardappelen en pastinaken en snijd ze...
Lees meer

Grog

Ingrediëntenvoor 2 bekers300 ml hete (Engelse) theesap van 2 sinaasappelssap van 1 citroen2 eetlepels bruine basterdsuiker2 kruidnagels¼ theelepel kaneelscheutje rum (optioneel)BereidingswijzeDoe alle ingrediënten, behalve de rum, in een steelpan en breng zachtjes aan de kook. Laat een minuut...
Lees meer

Pasta pesto met broccoli en garnalen

Ingrediëntenvoor 2 personen200 gram spaghetti (of andere pasta)200 gram rauwe garnalen (diepvries)1 teen knoflook1 rode peper1 stronk broccoliolie om te bakken150 ml kookroomvoor de pesto75 gram rucola2 eetlepel blanke amandelen(of hazelnoten of walnoten)2-3 eetlepels Parmezaanse kaassnuf grof...
Lees meer

Chocolade mousse

Ingrediëntenvoor 4-6 porties250 ml slagroom2 eiwitten2 eetlepels suiker200 gram (pure) chocoladegarnering (optioneel)geklopte slagroompismaniye ('snoepwatten')Overige benodigdhedenmixerbeslagkomBereidingswijzeSmelt op een laag vuur de helft van de chocolade. Zodra de chocola gesmolten is, haal je...
Lees meer

Mungbonen curry met gebakken uitjes

Ingrediëntenvoor 2 personen100 gram mungbonen1 kleine ui gesnipperd1 cm verse gember fijngehakt1 teen knoflook fijngehakt1 rode/groene peper fijngehakt1 eetlepel kerriepoeder1 theelepel gemalen komijn (djinten)1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)1 kleine courgette in blokjes1 kleine aubergine...
Lees meer

Aardappelen masala met kousenband en ei

Ingrediëntenvoor 4 personen500 gram aardappelen1 theelepel grof zeezout1-1 ½ eetlepel garam masala1 teen knoflook fijngehaktolie om te bakkenkopje water500 gram kousenband (diepvries)4 hardgekookte eierenBereidingswijzeSchil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe een scheut olie in de pan (of...
Lees meer

Vietnamese Spring Roll

Ingrediëntenvoor 2 personen4-6 rijstvellen50 gram glassnoodles150 gram garnalen (gaar)1 kropje baby romaine sla1 winterpeen in reepjes1 avocado in repenevt. wat zeewierOverige benodigdheden1 schaal met heet waterBereidingswijzeBereid de noedels volgens de verpakking. Je kunt eventueel ook...
Lees meer

Coquilles met venkel en sinaasappel

Ingrediëntenvoor 4 personen 12 Coquilles1 venkelknolsap van 1 sinaasappel100 ml slagroom100 ml visbouillon (van blokje)plukje saffraan draadjesmespunt gemalen venkelzaadroomboter om in te bakkenzout en peper naar smaakBereidingswijzeSnijd de venkel in repen over de lengte. Bewaar de stukjes groen...
Lees meer

Contacteer ons