Risotto met chorizo, paprika en maïs
Ingrediënten
Voor 2 personen
1 sjalotje fijn gesnipperd
160 gram risotto rijst
½ rode paprika, zo fijn mogelijk gesneden
800 ml hete groentebouillon
1 theelepel kurkuma (geelwortel)
1 klein blikje maiskorrels
2 lenteuitjes in ringen
60 gram chorizo in blokjes
olijfolie
Bereidingswijze
Doe een scheutje olie in de pan en bak hierin het sjalotje glazig.
Voeg de risottorijst toe en laat de korrels glazig worden op een matig tot laag vuur, Dit duurt niet zo lang, ongeveer 2 minuten. Schep regelmatig om.
Voeg 1 eetlepel bouillon toe samen met de kurkuma en de paprikablokjes. Roer door en voeg weer een nieuwe eetlepel toe, zodra het meeste vocht is opgenomen.
Blijf herhalen tot de risotto mooi gaar is. Dit duurt, afhankelijk van de rijst, 15 tot 20 minuten. Voeg wanneer de rijst bijna gaar is, ongeveer 3 eetlepels maiskorrels en de lenteuitjes toe.
Bak ondertussen de chorizo krokant in een heel klein beetje olie.
Verdeel de risotto over de borden en garneer met de chorizo.
Lekker met een stukje vis of grote gamba's
Eet smakelijk!