Wortelgroenten stamppot met linzen
Ook dit recept is weer geïnspireerd op een recept van Ottolenghi.
Ingrediënten
voor 2-3 personen
200 gram pastinaak in stukjes
200 gram winterpeen in stukjes
300 gram pompoen, in blokjes (geschild)
300 gram zoete aardappel in blokjes (geschild)
1 ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
zwarte peper en zout uit de molen
klont roomboter
1 eetlepel appelstroop
100 gram Puy linzen
Overige benodigdheden
1 puree stamper.
Bereidingswijze
Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de linzen af en zet apart.
Doe ondertussen de pastinaak en wortel in een pan kokend water. Laat voor 10 minuten koken en voeg vervolgens de pompoen en zoete aardappel toe. Laat nog voor ongeveer 20 minuten koken, zodat alle groenten gaar zijn.
Giet de groenten af en laat goed droogdampen.
Stamp de groenten fijn met de pureestamper. Voeg de komijn toe, samen met royaal zwarte peper. Roer de appelstroop door de stamppot en voeg naar smaak zout toe. Roer nu voorzichtig de linzen door de stamppot. Lekker met een jus van rode wijn met sjalotjes.
Ben je niet vegetarisch, dan smaakt een balletje gehakt hier ook goed bij.
Eet smakelijk!