Kip met cashewnoten
Ingrediënten
Voor 2 personen
75 gram
ongezouten cashewnoten
1 rode peper in grove ringen
300 gram kipfilet/kipdijvlees
1 kleine ui in ringen
2-3
eetlepels oestersaus
1 theelepel suiker
4 lente-uitjes in ringen
olie om te bakken
Bereidingswijze
Doe een flinke scheut olie in de wok (ongeveer 1 cm hoog) en laat goed heet worden. Bak hierin de cashewnoten voor ongeveer 3 minuten, pas op dat ze niet te donker worden. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Doe vervolgens de stukjes peper in de hete olie en laat 1 minuut bakken. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2-3 cm. Bak ze in twee porties gaar in de hete olie in ongeveer 5 minuten. Schep met de schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Schenk de olie uit de wok, laat ongeveer 1 eetlepel achter in de pan. Bak de ui een minuut en voeg vervolgens de cashewnoten, kipfilet, oestersaus en suiker toe. Laat alles in ongeveer 3 minuten goed warm worden op een middelhoog vuur. Regelmatig omscheppen. Voeg de lente-uitjes toe en laat nog een minuut meebakken. Bestrooi met de peper.
Meteen serveren! Lekker met gebakken rijst.
Eet smakelijk!