Tiramisu
Ingrediënten
Voor 4 personen
250 gram mascarpone
2 eierdooiers
3 eetlepels suiker
2 eiwitten
2 dl sterke koude koffie
likeur (optioneel)
1 pak lange vingers
cacao om te garneren
Overige benodigdheden
keukenmachine/ mixer
garde
schaal of kommetjes
Bereidingswijze
Klop de eierdooiers luchtig met de suiker. Voeg de mascarpone toe en meng alles goed door elkaar. Klop de eiwitten stijf met behulp van een keukenmachine of mixer. Meng de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het mascarponemengsel.
Doe de koffie in een diep bord, voeg eventueel wat likeur naar smaak toe.
Doop de lange vinders één voor één snel in de koffie (erin en meteen eruit). Leg 1 laag lange vingers op de bodem van de schaal (of per persoon in een kommetje). Bedek met een laag van het mascarpone mengsel. Leg hier bovenop weer een laag met in de koffie gedrenkte lange vingers. Verdeel de rest van de mascarpone hierover. Zet voor minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Bestrooi vlak voor het serveren met wat cacao, doe dit met behulp van een theezeefje.
Eet smakelijk!