Recepten

Hamlappen met ananas en een pittige zoetzure saus

Ingrediëntenvoor 2 personen2 hamlapjes1 of 2 paprika's (rood, geel of groen)1 grote ui4 schijven ananas½ rode peper in ringenmaïzenaolie om in te bakkenvoor de saus75 ml witte wijnazijn3 eetlepels kristalsuiker1 eetlepel sambal1 eetlepel tomatenketchup2 eetlepels ketjap (manis of...
Lees meer

Indische speklapjes

Ingrediëntenvoor 2 personen2-3 speklappenolie om te bakkenvoor de saus1 gesnipperde ui1 teen knoflook fijngehakt1 maggi blokje (bouillonblok)1 eetlepel tomatenpuree1 theelepel sambal (badjak)1-2 theelepels limoensap1 eetlepel gembersiroop2-3 eetlepels ketjap (manis of medja)olie om te...
Lees meer

Lamskoteletten met linzen

Ingrediëntenvoor 2 personen6-8 lamskotelettenolijfolie7 Spices / Ras el Hanout1 verse maïskolfbotervoor de linzen1 blikje linzen (300 gram)1 theelepel Ras el Hanout1 teen knoflook fijngehakt1 sjalotje gesnipperd250 gram cherrytomatenpeper en zoutfetakaasolijfolievoor de yoghurtsaus150 ml yoghurt1...
Lees meer

Limoncello

Ingrediëntenvoor 0,5 liter350 ml wodkaschil van 4 citroenensap van 2 citroenen gezeefd100 gram suiker150 ml waterOverige benodigdhedenweckpot/ goed afsluitbare potbereidingswijzeDoe de schillen met de wodka in een schone, goed afsluitbare pot en laat 48 uur staan.Kook het citroensap samen met de...
Lees meer

Vispotje met Kabeljauw, Coquilles en garnalen

Ingrediëntenvoor 2-3 personenvoor de saus:2 teentjes knoflook fijn gesneden1 eetlepel olijfolie150 ml witte wijn1 blik tomatenblokjes1 theelepel suiker2 theelepels gedroogde oregano½ -+1 theelepel chilivlokken3 stukjes citroenschilzout naar smaakde vis200-250 gram kabeljauwfilet6-8 coquilles...
Lees meer

Snelle Custard met abrikozen bavaroise

Ingrediëntenvoor 4 personenvoor de Custard½ liter melk30 gram custardpoeder35 gram suikervoor de abrikozen bavaroise3 blaadjes gelatine1 blikje abrikozen ( ± 420 gram)1 eetlepel honing200 ml yoghurtBereidingswijzeMeng de custard met de suiker en 6 eetlepels van de melk tot een glad papje. Verwarm...
Lees meer

Spinaziesalade met gebakken Camembert

Ingrediëntenvoor 2 personen200-300 gram gewassen spinazie (jong of wilde)1 camembert horizontaal doorgesneden2 bruine boterhammen (boerenbrood)6 plakjes ontbijtspek6 zongedroogde tomaatjes op olie8 walnoten fijngehakthoningtijmolie om te bakkendressing naar keuze(bijv. van olie, azijn en...
Lees meer

Javaanse Kip

Ingrediëntenvoor 4 personen8 kipdrumsticks1 ½ -2 dl ketjap (medja of anders manis)1 theelepel kentjoer gemalen2 eetlepels gember geraspt1 theelepel laos gemalen1 theelepel sereh gemalen (of 1 vers)4 kemirinoten fijngemalen (optioneel) 2 tenen knoflook fijngehakt2-4 maggi bouillonblokjesbeetje...
Lees meer

Vlammetjes/ Pangsit Pedis

Ingrediëntenvoor ongeveer 24 stuks300 gram rundergehakt1 eetlepel bloem1 theelepel vleeskruiden naar keuze1 theelepel ketoembar2 eetlepelsSriracha hot chilisaus met knoflook(of 3 rode pepers gehakt +1 teen knoflook gehak t+ 1 eetlepel sambal)1 eetlepel oliezout naar smaakloempiavellen of pangsit...
Lees meer

Chococonuts plaattaart

Dit recept is gebaseerd op een recept van Annabel LangbeinIngrediëntenvoor ongeveer 25-30 stukjes250 gram digestieve koekjes fijngemalen175 gram boter gesmolten2 eetlepels cacaopoeder1 klein kopje gemalen kokos1 kopje gehakte noten naar keuze1 kopje cranberries/ rozijnen150 gram extra pure chocola...
Lees meer

Contacteer ons