Snelle Custard met abrikozen bavaroise

Ingrediënten

voor 4 personen

voor de Custard

½ liter melk

30 gram custardpoeder

35 gram suiker

voor de abrikozen bavaroise

3 blaadjes gelatine

1 blikje abrikozen ( ± 420 gram)

1 eetlepel honing

200 ml yoghurt

Bereidingswijze

Meng de custard met de suiker en 6 eetlepels van de melk tot een glad papje. Verwarm de rest van de melk, tot het kookpunt. Voeg al roerend het custardmengsel toe en laat 3 minuutjes zachtjes doorkoken. Roer regelmatig even door. Verdeel de custard over 4 dessertglazen. Leg in ieder glas een halve
abrikoos en druk het een beetje in de custard. Laat de custard in de koelkast afkoelen. Je kunt een heel klein beetje suiker over de custard strooien, dit voorkomt dat er een vel op de custard komt.

Maak ondertussen de bavaroise. Giet de abrikozen af, maar bewaar het vocht. Bewaar 4 helften voor garnering. Maak van de overige abrikozen een puree met de staafmixer. Roer de puree met een eetlepel honing door de yoghurt.

Week de gelatineblaadjes in koud water. Doe 100 ml abrikozenvocht in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg ze toe aan het vocht. Zet de pan op een laag vuur en roer tot de gelatine is opgelost. Dit kost nog geen halve minuut. Voeg dit vocht toe aan de yoghurt en meng goed door.

Schenk de yoghurt op de custard en zet weer terug in de koelkast om op te stijven.

Garneer de glazen voor het opdienen met een halve abrikoos.

Eet smakelijk!Contacteer ons