Limoncello
12-06-2015 09:15
Ingrediënten
voor 0,5 liter
350 ml wodka
schil van 4 citroenen
sap van 2 citroenen gezeefd
100 gram suiker
150 ml water
Overige benodigdheden
weckpot/ goed afsluitbare pot
bereidingswijze
Doe de schillen met de wodka in een schone, goed afsluitbare pot en laat 48 uur staan.
Kook het citroensap samen met de suiker en het water tot alle suiker is opgelost. Laat goed afkoelen.
Giet de suikersiroop bij de wodka en laat nog 24 uur staan.
Schenk de limoncello door een zeef in een mooie fles (met stop) en zet de fles in de vriezer. Zodra de limoncello koud genoeg is kan zij gedronken worden.
Tip: de hoeveelheid suiker is een richtlijn, het kan dus zijn dat je de limoncello te zoet of te zuur vindt. De volgende keer je hoeveelheid suiker iets aanpassen.
Drink met mate(n) en geniet!