Recepten

Raita, yoghurt met komkommer

Ingrediëntenbijgerecht voor 4-6 personen250 ml volle yoghurt½ komkommer grof geraspt1 theelepel zwarte peper1 fijngesneden rode peper1 theelepel Garam masala1 eetlepel gehakte koriander of peterselieBereidingswijzeKnijp zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Doe alle ingrediënten, behalve de...
Lees meer

Chana masala, Kikkererwten Curry

Ingrediëntenbijgerecht voor 4-6 personen1 blik kikkererwten (ongeveer 400 gram)1 ui gesnipperd2 cm gemberwortel geraspt1 teentje knoflook geraspt ½ theelepel koenjit/kurkuma (geelwortel)¼ theelepel cayennepeper of chilipeper½ theelepel mangopoeder1 theelepel Garam masalaolie om te bakken grof zout...
Lees meer

Bharta, Indiase Auberginedip

IngrediëntenBijgerecht voor 4 tot 6 personen2 aubergines in kwarten over de lengte1/ blik tomatenblokjes1 ui fijngesneden1 teentje knoflook, fijn gehakt2 cm gember fijn geraspt2 groene pepers fijn gehakt2 theelepels korianderzaad gemalen (ketoembar)1 theelepel komijnzaad gemalen (djinten)1...
Lees meer

Rabarber met kruimels (crumble)

Ingrediëntenvoor 4 personen500 gram rabarber is stukken van 3 cmrasp van de schil van 1 sinaasappelsap van 1 sinaasappel1 zakje vanillesuiker75 gram kristalsuikervoor de kruimels (crumble)2 eetlepels gehakte noten naar keuze, ongezouten(bijv. walnoten, pecannoten, amandelen)100 gram bloem100 gram...
Lees meer

Lemon Pie/ limoentaart

Ingrediënten(8-10 porties)175 gram digestieve koekjes/ tarwebiscuit50 gram gemalen kokos100 gram roomboter1 blikje gecondenseerde melk (347 ml)4 eierdooierssap van 4 limoenen (120 ml)rasp van 2 limoeneneventueel slagroomoverige benodigdhedenkeukenmachinesteelpantaartvorm van ongeveer 22...
Lees meer

Hollandse Aspergesoep

Ingrediëntenvoor 4 personen500 gram asperges1,5 liter water2 kipbouillonblokjes25 gram boter25 gram bloemeetlepels bieslook fijn gehakt(of 1 theelepel gedroogde bieslook)4 plakjes ham of gerookte zalmoverige benodigdheden2 pannen1 dunschiller/ aspergeschillergardezeefstaafmixerBereidingswijzeWe...
Lees meer

Red Velvet cake met eiwitschuim

(geïnspireerd op de red velvet cake van Olive Magazine)Ingrediënten(voor 8-10 porties)175 gram kristalsuiker75 gram zelfrijzend bakmeel50 gram cacaopoeder6 eiwitten (van grote eieren)1 zakje vanillesuikersnufje zout200 gram frambozen (evt. diepvries)rode voedselkleurstof (optioneel)voor de...
Lees meer

Tortilla's met gehakt

Ingrediëntenvoor 4 personen500 gram rundergehakt1 zak (400 gram) Mexicaanse roerbakgroenten300 ml gezeefde tomaten1 runderbouillonblokje2 pepers in ringen2 teentjes knoflook fijn gehaktolie om in te bakken8 (mais tortilla's)voor de kruidenmix2 theelepels paprikapoeder1 theelepel chilipoeder½...
Lees meer

Raapsteeltjes stamppot

Ingrediëntenvoor2 personen2 bosjes raapstelen600 gram aardappels geschild, in stukken200 gram mager spek in blokjes gesneden150 ml warme melk2 eetlepels kruidenroomkaas (kuipje)2 eetlepels pijnboompitten geroosterdgemalen peperOverige benodigdheden1 pureestamperBereidingswijzeWas de raapsteeltjes...
Lees meer

Curry van papaya en garnalen

Ingrediëntenvoor 4 personen1 grote onrijpe papaya in blokjes van 1,5 cm1 grote zoete aardappel in blokjes van 1,5 cm400 gram kousenband (evt. uit de vriezer)2 eetlepels (palm) suiker1 groot blik santen (kokosmelk) 300-500ml1 serehstengel (of 1 theelepel gemalen)gekneusd300 gram (meer of minder naar...
Lees meer

Contacteer ons