Spinaziesalade met gebakken Camembert

Ingrediënten

voor 2 personen

200-300 gram gewassen spinazie (jong of wilde)

1 camembert horizontaal doorgesneden

2 bruine boterhammen (boerenbrood)

6 plakjes ontbijtspek

6 zongedroogde tomaatjes op olie

8 walnoten fijngehakt

honing

tijm

olie om te bakken

dressing naar keuze

(bijv. van olie, azijn en honing)

Bereidingswijze

Leg de gehalveerde camembert, met de korstkant naar beneden, op een stuk bakpapier in een ovenschaal. Doe op iedere helft 1-2 theelepels honing en bestrooi met een beetje tijm. Bak ze in 6-8 minuten in een oven op 2000 C. De camembert moet zacht worden, pas op voor leeglopen.

Doe het ontbijtspek in een droge koekenpan en bak het spek knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

Snijd de boterhammen in blokjes. doe een scheutje olie in dezelfde koekenpan en bak de broodblokjes knapperig. Regelmatig omscheppen, anders verbranden ze.

Verdeel een beetje dressing (niet teveel, anders wordt de spinazie slap) over de spinazie. Verdeel de spinazie over twee borden. Garneer met de gebakken stukjes brood, gehakte walnoten, in stukjes gesneden zongedroogde tomaten en het uitgebakken spek.

Haal de camembert voorzichtig uit de ovenschaal en leg op de salade.

Meteen serveren, lekker met boerenbrood en kruidenboter.

Eet smakelijk!



Contacteer ons