Chococonuts plaattaart
Dit recept is gebaseerd op een recept van Annabel Langbein
Ingrediënten
voor ongeveer 25-30 stukjes
250 gram digestieve koekjes fijngemalen
175 gram boter gesmolten
2 eetlepels cacaopoeder
1 klein kopje gemalen kokos
1 kopje gehakte noten naar keuze
1 kopje cranberries/ rozijnen
150 gram extra pure chocola grof gehakt
1 blikje gecondenseerde melk
Overige benodigdheden
1 bakblik (ongeveer 22x22 cm)
bakpapier
keukenmachine
Bereidingswijze
Zorg dat alle ingrediënten klaar staan voor gebruik. Voor de bodem gebruiken we digestieve koekjes. Ik heb zelf de koekjes met chocola gebruikt. Wanneer je de gewone koekjes gebruikt, heb je een eetlepel extra cacaopoeder nodig.
Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Meng de gemalen koekjes, cacaopoeder en gesmolten boter met een spatel door elkaar. als het goed is ontstaat er een plakkerige massa. Stort de massa uit over de bodem van het bakblik, Verdeel gelijkmatig en druk goed
aan.
Nu gaan we laagje voor laagje de taart opbouwen.
Strooi over het koekmengsel een laagje gemalen kokos.
Strooi hierover de gemalen noten.
Vervolgens gaat hier een laagje rozijnen/ cranberries overheen.
Strooi over deze laag de gehakte pure chocolade
Verdeel nu gelijkmatig over het hele oppervlak de inhoud van een blikje gecondenseerde melk.
Zet de taart in de oven, op 1600 C, en bak voor ongeveer 25 minuten.
Laat de taart afkoelen en vervolgens opstijven in de koelkast. Dit duurt een paar uur.
Snijd de taart in blokjes of reepjes. Bewaar de stukjes die je overhebt in een afgesloten doos in de koelkast,
of snijd alleen de stukjes die je meteen gebruikt af en bewaar de rest in de koelkast.
Voor het serveren kun je de stukjes eventueel met een beetje kokos bestrooien.
Eet smakelijk!