Vispotje met Kabeljauw, Coquilles en garnalen

Ingrediënten

voor 2-3 personen

voor de saus:

2 teentjes knoflook fijn gesneden

1 eetlepel olijfolie

150 ml witte wijn

1 blik tomatenblokjes

1 theelepel suiker

2 theelepels gedroogde oregano

½ -+1 theelepel chilivlokken

3 stukjes citroenschil

zout naar smaak

de vis

200-250 gram kabeljauwfilet

6-8 coquilles horizontaal doormidden gesneden

100 gram grote diepvries garnalen (ontdooid)

olie om te bakken

garnering

wat geroosterde pijnboompitjes

wat fetakaas verkruimeld

Bereidingswijze

Eerst gaan we de saus maken. Doe een beetje olie in de pan en bak hierin de fijngesneden knoflook voor een minuut. De knoflook mag niet te donker worden. Voeg de witte wijn toe en laat inkoken tot er ongeveer nog 1/3 over is. Voeg vervolgens de tomaten, suiker, oregano, chilivlokken,
citroenschil en een beetje zout toe. Laat de saus op een laag vuur pruttelen voor ongeveer 20 minuten. Je kunt de saus eventueel al een dag van te voren maken.

Doe een heel klein beetje olie in een koekenpan en laat goed heet worden. Bak hierin de coquilles, 30 seconden aan iedere kant. Haal ze uit de pan en houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie. Bak in dezelfde pan de garnalen snel gaar, voeg indien nodig een beetje boter toe. Haal de garnalen, wanneer ze gaar zijn, uit de pan en bewaar ze onder aluminiumfolie bij de
coquilles.

Draai het vuur iets lager en doe indien nodig nog wat olie (evt. met een klontje boter) in de pan en bak de kabeljauw in ongeveer 6 minuten bijna gaar.

Wanneer alle vis klaar is, doe je de vis in de hete saus, garneer met de pijnboompitten en de feta. Meteen serveren met ciabatta of stokbrood.

Eet smakelijk!



Contacteer ons