Vlammetjes/ Pangsit Pedis
Ingrediënten
voor ongeveer 24 stuks
300 gram rundergehakt
1 eetlepel bloem
1 theelepel vleeskruiden naar keuze
1 theelepel ketoembar
2 eetlepelsSriracha hot chilisaus met knoflook
(of 3 rode pepers gehakt +1 teen knoflook gehak t+ 1 eetlepel sambal)
1 eetlepel olie
zout naar smaak
loempiavellen of pangsit vellen
papje van een theelepel bloem met water
olie om te frituren
Bereidingswijze
Meng het gehakt met de bloem, vleeskruiden, ketoembar en Srirachasaus in een kom goed door elkaar.
Doe een beetje olie in de pan en bak het gehakt gaar. Laat een beetje afkoelen, voordat je de vlammetjes gaat vouwen.
Wanneer je loempiavellen gebruikt, snijd je ze eerst in vier vierkantjes. De loempiavellen drogen snel uit, dus dek ze af met een stuk vochtige keukenpapier. Voor dit recept heb je ongeveer 6-7 loempiavellen nodig of 24 pangsit vellen. Zelf heb ik voor dit recept loempiavellen gebruikt.
Leg 1 theelepel vulling op de punt en begin met vouwen. Vouw eerst de punt over het gehakt, vouw vervolgens de zijkanten naar binnen en rol op. Plak het uiteinde goed vast met een beetje van het bloempapje.
Zet een pan met een laag olie op en verwarm naar ongeveer 1800 C. Bak de vlammetjes in ene paar minuten mooi goudbruin. Niet teveel tegelijk bakken. Laat de vlammetjes even uitlekken op keukenpapier.
Serveer met zoete chilisaus.
Je kunt de ongebakken vlammetjes prima invriezen. Leg tussen iedere laag een stukje bakpapier. Je kunt ze daarna bevroren weer frituren.
Eet smakelijk!