Lamskoteletten met linzen

Ingrediënten

voor 2 personen

6-8 lamskoteletten

olijfolie

7 Spices / Ras el Hanout

1 verse maïskolf

boter

voor de linzen

1 blikje linzen (300 gram)

1 theelepel Ras el Hanout

1 teen knoflook fijngehakt

1 sjalotje gesnipperd

250 gram cherrytomaten

peper en zout

fetakaas

olijfolie

voor de yoghurtsaus

150 ml yoghurt

1 teen knoflook fijn geraspt

1 sjalotje gesnipperd

1/3 rode peper fijn gehakt

½ courgette grof geraspt

2 eetlepels fijngehakte verse mint

1 eetlepel limoensap

peper en zout naar smaak

Overige benodigdheden

grillpan

ovenschaal

Bereidingswijze

Maak een papje van 1 eetlepel 7 Spices of Ras el Hanout met een scheut olijfolie. Zelf heb ik voor dit recept 7 Spices gebruikt, deze kun je kopen bij de Turkse winkel en is wat pittiger. Smeer de lamskoteletten aan
beide zijden in met dit mengsel en laat even intrekken.

Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel ze met wat olijfolie en doe er wat peper en zout uit de molen over. Ze de tomaatjes 20 minuten in de oven op 1900 C.

Meng alle ingrediënten voor de yoghurtsaus door elkaar en zet terug in de koelkast, totdat je de saus gaat gebruiken.

Maak de maïskolf schoon door de bladeren en de draden te verwijderen. Snijd de maïskolf in vieren en doe de stukken in een pan met kokend water. Laat in ongeveer 10 minuten gaar worden. Giet het water af en voeg in de pan een klontje boter toe. Voorzichtig even omschudden zodat de boter goed over de maïs wordt verdeeld.

Doe een scheutje olie in de pan en fruit hierin de knoflook, sjalot en een eetlepel Ras el Hanout. Pas op dat de specerijen niet gaan verbranden. Voeg de linzen toe, indien nodig met een heel klein beetje water en
laat doorwarmen.

Zet een grillpan op het vuur en bak de koteletjes aan beide zijden bruin en gaar. Dit duurt slechts een paar minuutjes.

Nu is alles gereed om te gaan eten. Verdeel de linzen de borden, leg hierop de cherrytomaatjes en verkruimel er wat fetakaas overheen. Verdeel de lamskoteletten over de borden en leg hierop een flinke dot van de yoghurtsaus. Leg op ieder bord twee stukjes maïs en het feest kan beginnen.


Eet smakelijk!


Contacteer ons