Hamlappen met ananas en een pittige zoetzure saus

Ingrediënten

voor 2 personen

2 hamlapjes

1 of 2 paprika's (rood, geel of groen)

1 grote ui

4 schijven ananas

½ rode peper in ringen

maïzena

olie om in te bakken

voor de saus

75 ml witte wijnazijn

3 eetlepels kristalsuiker

1 eetlepel sambal

1 eetlepel tomatenketchup

2 eetlepels ketjap (manis of madja)

Bereidingswijze

De saus maken we eerst. Doe alle ingrediënten voor de saus in een pan en roer goed door. Laat de saus koken en zet daarna het vuur wat lager. De saus zal iets gaan inkoken en dikker worden. Zet de saus even apart en ga verder met het vlees.

Snijd de hamlappen in reepjes en wentel door de maïzena. Doe een laag olie in de pan/ wok en laat goed heet worden. Bak de hamlapjes in de hete olie krokant en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Snijd de ui in halve ringen, de paprika in blokjes en de ananas in stukjes. Doe een beetje olie in de wok en wok de groenten met de rode peper twee minuutjes op hoog vuur. Voeg vervolgens de hamlapjes toe en laat goed doorwarmen.

Serveer de wok schotel met de saus apart. Naar smaak saus op het bord toevoegen. Lekker met rijst.

Eet smakelijk!



Contacteer ons