Indische speklapjes
Ingrediënten
voor 2 personen
2-3 speklappen
olie om te bakken
voor de saus
1 gesnipperde ui
1 teen knoflook fijngehakt
1 maggi blokje (bouillonblok)
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel sambal (badjak)
1-2 theelepels limoensap
1 eetlepel gembersiroop
2-3 eetlepels ketjap (manis of medja)
olie om te bakken
Bereidingswijze
Snijd de speklapjes in stukken van 3-4 cm. Doe een klein beetje olie in een koekenpan en bak de speklapjes goudbruin en knapperig. Haal de speklapjes uit de pan en laat ze afkoelen op een stuk keukenpapier.
We gaan de saus maken in een andere pan (steelpan of iets dergelijks). Doe een beetje olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenpuree en sambal toe en laat een minuutje meebakken. Pas op voor aanbranden. Voeg bouillonblokje. limoensap, gembersiroop en ketjap toe en roer goed door.
Doe nu de speklapjes bij de saus en laat op een laag vuur voor 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Regelmatig omscheppen! Wanneer de saus te droog wordt ,kun je een klein beetje (1-2 eetlepels) water toevoegen. Lekker met rijst en een groente of roerbakgerecht naar keuze.
Eet smakelijk!