Falafel
Ingrediënten
voor 10-12 balletjes
125 gram kikkererwtenmeel
1 kleine ui (ongeveer 60 gram)
1klein teentje knoflook
1 tl korianderpoeder (ketoembar)
½ tl gemalen komijn (djinten)
½ tl chilipoeder
½ tl bakpoeder
beetje zout uit de molen
60 ml water
extra
scheutje olie
olie om te bakken
Overige ingrediënten
keukenmachine of staafmixer (het hakgedeelte)
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten voor de falafel, behalve het water in de keukenmachine en meng alles goed door elkaar. Voeg het water toe en mix tot er een mooi deeg ontstaat. Wanneer het deeg te nat is, kun je nog een beetje kikkererwtenmeel toevoegen. Meng eventueel een klein scheutje olie door het
deeg, dan blijven de balletjes iets smeuïger.
Maak nu met je handen kleine balletjes (2-3 cm). Zorg dat je wat bloem aan je handen hebt, zodat het deeg niet blijft plakken. Zet de balletjes, afgedekt, voor ongeveer een half uurtje in de koelkast. Verhit een
laag olie in de pan en bak de balletjes op een matig vuur aan beide kanten goudbruin. De balletjes kunnen ook worden gefrituurd op 1800 C
Lekker op een pitabroodje met wat rauwkost en knoflooksaus.
Ook lekker met een salade van ijsbergsla, radijs, wortel, rode ui en avocado. Maak zelf een dressing van yoghurt met een beetje knoflook en citroensap.
Eet smakelijk!