Pasta pesto met broccoli en garnalen
Ingrediënten
voor 2 personen
200 gram spaghetti (of andere pasta)
200 gram rauwe garnalen (diepvries)
1 teen knoflook
1 rode peper
1 stronk broccoli
olie om te bakken
150 ml kookroom
voor de pesto
75 gram rucola
2 eetlepel blanke amandelen
(of hazelnoten of walnoten)
2-3 eetlepels Parmezaanse kaas
snuf grof zeezout
3-4 eetlepels olijfolie
Overige benodigdheden
keukenmachine of staafmixer
Bereidingswijze
Laat de diepvries garnalen ontdooien en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de peper in dunne ringen en hak de knoflook fijn.
Snijd de broccoli in kleine roosjes.
Doe alle ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine en maal tot een mooie pasta. Wanneer de pasta te dik is, kun je nog een beetje olijfolie toevoegen.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking en giet af. Vang een beetje van het kookvocht op.
Kook ondertussen de broccoli beetgaar in ongeveer 6 minuten.
Doe een scheut olie in een pan en bak hierin de knoflook en peper voor een minuutje. Voeg de garnalen toe en laat ze gaar worden. De garnalen zijn gaar wanneer ze mooi roze zijn.
Doe in een hapjespan de room, een scheutje kookvocht en 2 eetlepels van de pesto. Proef de saus en voeg eventueel extra pesto of wat zout toe. Wanneer de saus te dik wordt, kun je nog een beetje kookvocht toevoegen. Voeg de spaghetti en broccoli toe aan de saus en meng alles goed door elkaar.
Verdeel de pasta met saus over de borden en verdeel hierop de garnalen.
Eet smakelijk!