Mungbonen curry met gebakken uitjes
Ingrediënten
voor 2 personen
100 gram mungbonen
1 kleine ui gesnipperd
1 cm verse gember fijngehakt
1 teen knoflook fijngehakt
1 rode/groene peper fijngehakt
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 kleine courgette in blokjes
1 kleine aubergine in blokjes
200 gram kleine tomaatjes gehalveerd
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
peper en zout
1 eetlepel (magere) kwark
olie om te bakken
scheutje water
voor de gebakken uien
1 grote ui in halve ringen
1 eetlepel bloem
peper en zout
Bereidingswijze
Kook de mungbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet weg. Meng de uienringen met bloem, een snufje peper en zout in een kom. Doe een laagje olie van ongeveer 1 cm een pan en laat goed heet worden. Bak de uienringen in porties goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Doe een scheutje olie in een wok of hapjespan. Fruit hierin, op een matig vuur, de gesnipperde ui, knoflook, gember peper voor een paar minuutjes. Voeg nu het kerriepoeder, gemalen komijn en gemalen koriander toe en laat een minuutje meebakken. Pas op dat de specerijen niet verbranden. Voeg de courgette, aubergine en tomaten toe en schep goed door. Voeg een klein scheutje water toe en laat de groenten in ongeveer 10 minuten gaar worden. Voeg indien nodig tussendoor nog een klein beetje water toe. Voeg de mungbonen toe, wanneer de groenten gaar zijn en laat op een laag vuur even doorwarmen. Breng op smaak met een eetlepel kwark, peper en zout. Verdeel de curry over de borden en garneer met de gebakken uien.
Eet smakelijk!