Pastinaakstamppot met rucola
Ingrediënten
voor2-3 personen
500 gram zoete aardappel
400 gram pastinaak
1 grote ui
75 gram rucola
handje ongezouten noten naar keuze
1 appel
peper en zout
mosterd
olie om te bakken
boter om te bakken
Overige benodigdheden
pureestamper
Bereidingswijze
Schil de zoete aardappelen en pastinaken en snijd ze in stukken. Doe de stukken in een pan met water, voeg een snufje zout toe en laat in 15-20 minuten gaar koken. Giet af, vang een deel van het kookvocht op.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen, en bak in een beetje olijfolie mooi goudbruin.
Schil de appel en snijd in plakken, verwijder het klokhuis. Doe een klontje boter in een koekenpan en bak de appelplakken op een matig vuur mooi goudbruin aan beide kanten.
Hak de noten fijn. Je kunt de noten eventueel eerst even roosteren in een droge koekenpan.
Stamp de aardappelen met pastinaken fijn met de pureestamper en voeg een beetje van het kookvocht toe, tot er een smeuïge massa ontstaat.
Roer de uienringen, noten en rucola door de stamppot en breng op smaak met een beetje mosterd, zout en peper. Voeg niet teveel mosterd in één keer toe. Je kunt altijd nog wat mosterd toevoegen.
Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de gebakken aardappel.
Eet smakelijk!