Pastinaakstamppot met rucola

Ingrediënten

voor2-3 personen

500 gram zoete aardappel

400 gram pastinaak

1 grote ui

75 gram rucola

handje ongezouten noten naar keuze

1 appel

peper en zout

mosterd

olie om te bakken

boter om te bakken

Overige benodigdheden

pureestamper

Bereidingswijze

Schil de zoete aardappelen en pastinaken en snijd ze  in stukken. Doe de stukken in een pan met water, voeg een snufje zout toe en laat in 15-20 minuten gaar koken. Giet af, vang een deel van het kookvocht op.

Snijd ondertussen de ui in halve ringen, en bak in een beetje olijfolie mooi goudbruin.

Schil de appel en snijd in plakken, verwijder het klokhuis. Doe een klontje boter in een koekenpan en bak de appelplakken op een matig vuur mooi goudbruin aan beide kanten.

Hak de noten fijn. Je kunt de noten eventueel eerst even roosteren in een droge koekenpan.

Stamp de aardappelen met pastinaken fijn met de pureestamper en voeg een beetje van het kookvocht toe, tot er een smeuïge massa ontstaat.

Roer de uienringen, noten en rucola door de stamppot en breng op smaak met een beetje mosterd, zout en peper. Voeg niet teveel mosterd in één keer toe. Je kunt altijd nog wat mosterd toevoegen.

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de gebakken aardappel.

Eet smakelijk!


Contacteer ons