Quesadilla, tortilla met kaas en groenten

Voor dit recept kun je eigenlijk alle restjes gebruiken die je wilt opmaken. Wat in ieder geval niet mag ontbreken is kaas! Snijd de groenten zo fijn/ dun mogelijk. Hieronder de ingrediënten die ik heb gebruikt
voor de quesadilla die op de foto staat.

Ingrediënten

voor 1 persoon

2 maistortilla's

tomatensaus

cheddarkaas

rode paprika

tomaat

avocado

rode ui

jelapeno peper (uit pot)

lente-ui

cottage cheese

klein beetje olie

Bereidingswijze

Smeer één tortilla aan 1 kant in met een beetje olie. Leg 1 tortilla met de beoliede kant naar beneden in een koekenpan. Smeer er een beetje tomatensaus op, goed verdelen. Scheur 2 plakjes cheddarkaas in stukjes en leg op de saus. Verdeel hierop de groenten. De jelapenopeper zorgt voor pit. Besmeer de andere tortilla met een dun laagje cottage cheese. Leg met de besmeerde kant naar beneden op de
tortilla met groente. Druk een beetje aan. Smeer de bovenkant van deze tortilla ook in met een beetje olie. Dek de koekenpan af met een deksel en zet de pan op een laag vuur. Wanneer de tortilla aan de onderkant mooi bruin is, kun je hem omdraaien. Doe dit met behulp van een groot bord. Het kan wel eens
een klein beetje gaan verschuiven, maar dat is niet erg. Doe de deksel weer op de pan en bak ook de andere kant knapperig bruin. Laat de tortilla op een bord glijden en snijd in vier stukken. Dit gaat makkelijk met een pizzawieltje.

Tip: wanneer je het omdraaien lastig vind, kun je ook 1 tortilla gebruiken. Beleg die dan voor de helft en vouw hem dubbel. Dit maakt het omkeren in de pan een stuk makkelijker.

Meteen opeten.

Eet smakelijk!


Contacteer ons