Vietnamese Spring Roll
Ingrediënten
voor 2 personen
4-6 rijstvellen
50 gram glassnoodles
150 gram garnalen (gaar)
1 kropje baby romaine sla
1 winterpeen in reepjes
1 avocado in repen
evt. wat zeewier
Overige benodigdheden
1 schaal met heet water
Bereidingswijze
Bereid de noedels volgens de verpakking. Je kunt eventueel ook rijstnoodles gebruiken.
Doe een laag water in een ruime schaal. Het water moet zo heet zijn, dat je er nog net met je handen in kan. Pak een vel rijstpapier en dompel het voorzichtig onder in het hete water. Haal het vel er meteen weer uit en leg op een snijplank (glad oppervlak). Leg 4 garnalen net onder het midden.
Leg hier een plukje noodles op, wat van de winterpeen, zeewier en avocado. Dek af met een blaadje sla.( Je kunt eventueel ook ijsbergsla gebruiken.)
Vouw nu voorzichtig de onderkant van het vel over de vulling. Klap de zijkanten naar binnen en rol voorzichtig op. Snijd de rol doormidden en leg op een schaal. Zorg ervoor dat de rollen niet tegen elkaar aanliggen, anders plakken de rollen aan elkaar vast. Maak nu de overige rollen en serveer meteen met een saus naar keuze. Lekker met bijvoorbeeld chilisaus of sojasaus.
Eet smakelijk!
Tip: varieer met de vulling. Ook lekker is bijvoorbeeld komkommer, paprika, taugé, zalm of gebakken kip.