Coquilles met venkel en sinaasappel
Ingrediënten
voor 4 personen
12 Coquilles
1 venkelknol
sap van 1 sinaasappel
100 ml slagroom
100 ml visbouillon (van blokje)
plukje saffraan draadjes
mespunt gemalen venkelzaad
roomboter om in te bakken
zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Snijd de venkel in repen over de lengte. Bewaar de stukjes groen voor de garnering. Doe een klont roomboter in een pan en smoor hierin de venkel. Schep regelmatig om en voeg het sinaasappelsap toe wanneer de venkel bijna gaar is. Blijf omscheppen tot de venkel mooi is gekarameliseerd en het vocht van het sap is verdampt.
Maak ondertussen ook de saus. Doe de slagroom, visbouillon, saffraan, venkelzaad in een pan en kook in tot de saus wat dikker wordt. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Roer regelmatig met een garde en breng op smaak met peper en zout.
Dep de coquilles droog met een stuk keukenpapier. Bestrooi de coquilles licht met peper en zout. Smelt een klontje roomboter in een koekenpan. Bak de coquilles op een matig tot hoog vuur aan iedere kant voor 1 ½ minuut. Beweeg de coquilles regelmatig over de bodem van de pan.
Verdeel de saus over de borden, leg hierop de venkel en daar bovenop op ieder bord 3 coquilles. Meteen serveren.
Eet smakelijk!