Artikel archief

Risolles

Vandaag een recept uit de Indische keuken: risolles. Risolles zijn dunne flensjes met een hartige vulling. De flensjes worden van een dun beslag aan één kan gebakken. Daarna wordt er aan de gebakken kant een lepel vulling gelegd en worden de flensjes dichtgerold/ gevouwen. Als laatste worden de...
Lees meer

Soep kan altijd

Vandaag een klassieker, de enige echte uiensoep. Lekker bij de lunch of tussendoor. Experimenteer gerust eens met het recept. In dit recept wordt rode wijn gebruikt. De rode wijn kun je prima vervangen voor witte wijn of bier. Experimenteer met smaak en geniet.Het recept is te bekijken via deze...
Lees meer

Uiensoep

Ingrediënten(voor 6 personen)50 gr (room)boter 750 gr uien in ringen 2 tenen knoflook fijngehakt 50 gram bloem 2 liter hete bouillon (rund, kip of groenten) 250 ml rode wijn 1 laurierblaadje 2 takjes tijm (of 1 theelepel gedroogd)zout en peper6 sneetjes...
Lees meer

Spinazie uit de wok

Ingrediënten (voor 4 personen)2 eetlepels olie om in te wokken250 gr magere spekreepjes2 teentjes knoflook, fijngehakt1 ui gesnipperd1 bakje champignons, in plakjes30 gram pijnboompitten1,5 kilo bladspinazie gewassen50 gr gele rozijnen zout en peper naar smaakoverige benodigdheden1 wok om in te...
Lees meer

Vandaag een makkelijk recept

Speciaal voor de doordeweekse dag een makkelijk recept met Spinazie. Het recept is te bekijken en te downloaden via deze link.
Lees meer

Zoete aardappel gratin

Ingrediënten1 kg zoete aardappel geschild1-2 teentjes knoflook3 bosuitjes in dunne ringen1 rode peper in dunne ringen gesneden.versgemalen peper100 g Parmezaanse kaas250 ml slagroom1 tl zoutboter om in te vetten(eventueel extra geraspte kaas naar smaak)Overige...
Lees meer

Recept naar aanleiding van de enquête

De enquête over wat voor soort recept je graag wilt terugzien is door 19 personen ingevuld. Elf personen hebben gestemd op een gerecht met vis, wat neerkomt op 58% van de stemmers.Speciaal voor jullie een gerecht uit Thailand. Klik op deze link om het recept te bekijken en te downloaden.Eet...
Lees meer

GEBAKKEN VIS IN EEN PITTIGE SAUS

Dit Thaise gerecht heet officieel Pa Chorn Sam RortIngrediënten:(voor 2personen)250 gram witvis (kabeljauw, tilapia, pangafilet)5 rode pepers 4 teentjes knoflook2 eetlepels rijstazijn2 eetlepels vissaus (nam pla)2 eetlepels palmsuiker2 eetlepels oestersaus1 eetlepel ketjap (medja of asin)olie om in...
Lees meer

Contacteer ons