Spinazie uit de wok
Ingrediënten
(voor 4 personen)
2 eetlepels olie om in te wokken
250 gr magere spekreepjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui gesnipperd
1 bakje champignons, in plakjes
30 gram pijnboompitten
1,5 kilo bladspinazie gewassen
50 gr gele rozijnen
zout en peper naar smaak
overige benodigdheden
1 wok om in te roerbakken
Bereidingswijze
Verhit de olie in de wok en fruit hierin de ui met de knoflook. Voeg na ongeveer 3
minuten de champignons toe. Bak nog ongeveer 3 minuten tot de champignons gaar zijn. Schep het champignon- uien mengsel uit de wok en zet even apart. Doe de spekreepjes nu in de wok en bak ze knapperig. Doe de spinazie, beetje bij beetje, in de wok en laat al omscheppend slinken. Doe de rozijnen erbij en het champignon-uien mengsel en warm alles nog even goed. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Voeg als laatste de pijnboompitten toe en serveer meteen.
Tip: je kunt de pijnboompitten van te voren even kort roosteren in een droge koekenpan.
Wil je geen spekreepjes gebruiken, voeg dan ongeveer 8 zongedroogde tomaatjes, in stukjes toe.
Eet smakelijk!