Uiensoep

Ingrediënten

(voor 6 personen)

50 gr (room)boter

 750 gr uien in ringen

 2 tenen knoflook fijngehakt

 50 gram bloem

 2 liter hete bouillon (rund, kip of groenten)

 250 ml rode wijn

 1 laurierblaadje

 2 takjes tijm (of 1 theelepel gedroogd)

zout en peper

6 sneetjes stokbrood

100 gr geraspte kaas naar keuze

Bereidingswijze

Smelt de boter langzaam in een pan met dikke bodem. Zet het vuur laag en voeg de gesneden uien toe. Bak de uien in ongeveer 30 minuten goudbruin. Regelmatig roeren, de uien moeten langzaam gaan verkleuren en karamelliseren. Wanneer je te snel wilt en het vuur te hoog zet, verbranden de uien en worden ze bitter.

Voeg de knoflook en de bloem toe en blijf 2 minuten roeren. Voeg al roerend, langzaam de wijn en de
bouillon toe. Voeg het laurierblaadje en de tijm toe en peper en zout naar smaak. Niet teveel zout, je kunt altijd nog zout toevoegen.

Laat de soep, met een deksel op de pan, ongeveer 30 minuten zachtjes door pruttelen.

De soep is nu klaar om gegeten te worden. Verwijder het laurierblaadje en het eventuele takje van de
tijm.

Tip: doe de soep in vuurvaste kommen. Leg in iedere kom 2 sneetjes stokbrood en bestrooi met wat
kaas. Zet de kommen even onder de grill, zodat de kaas kan smelten. Heb je geen grill, dan is de soep ook zo heerlijk.

Eet smakelijk!



Contacteer ons