GEBAKKEN VIS IN EEN PITTIGE SAUS
Dit Thaise gerecht heet officieel Pa Chorn Sam Rort
Ingrediënten:
(voor 2personen)
250 gram witvis (kabeljauw, tilapia, pangafilet)
5 rode pepers
4 teentjes knoflook
2 eetlepels rijstazijn
2 eetlepels vissaus (nam pla)
2 eetlepels palmsuiker
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel ketjap (medja of asin)
olie om in te bakken
Overige benodigdheden
1 wok
1 staafmixer of vijzel
Bereidingswijze:
Snijd de vis in plakken/ stukken van ongeveer 3 cm. Verhit een laagje olie in een pan/wok en bak de vis lichtbruin en krokant. Laat de vis uitlekken op keukenpapier.
Maal of wrijf de pepers en knoflook fijn.
Giet het teveel aan olie uit de pan, laat net genoeg zitten om de pepers met knoflook te bakken. Laat ongeveer 1 minuut bakken en voeg dan de rijstazijn, vissaus, palmsuiker, oestersaus en ketjap toe. Roer goed door en laat een paar minuutjes pruttelen, zodat de suiker goed is opgelost en de saus
wat dikker wordt. Voeg de vis toe en laat maximaal één minuut doorwarmen.
Lekker met witte rijst en boontjes
Eet smakelijk!