Ingrediënten:1 blok tempeholie om in te bakken1 ui gesnipperd2 tenen knoflook, fijn gehakt2 of 3 rode pepers fijn gesneden1 theelepel laos poeder1 eetlepel palmsuiker2 theelepels keuken tamarinde100 ml water1 eetlepel ketjapBereidingswijzeSnijd de tempeh doormidden, vervolgens is plakjes en de...
14-02-2015 15:39
Lees meer
Lees mijn blog voor meer informatie en de link naar het recept.
12-02-2015 15:59
Lees meer
Soms kom je van die gerechten tegen waarvan je denkt; dat smaakt naar meer. Eén van die gerechten, voor mij, is Stoofvlees met Bier. Ik heb dit gerecht al met meerdere biersoorten gemaakt. Mijn favoriete bier voor dit gerecht is Guinness, maar voel je vrij om met andere bieren (het liefst...
12-02-2015 15:49
Lees meer
Dit gerecht is geïnspireerd door het recept van Marché duPre. Ik heb de hoeveelheden en het recept iets aangepast. Ik houd van royaleporties.Ingrediënten voor 4 personen 3 el boter125 g gerookte spekblokjes1 grote ui, gesnipperd2 prei, gewassen en in ringen gesneden1 bakje kastanje champignons in...
12-02-2015 15:34
Lees meer
Ingrediënten:1 pak Bastogne koeken75 gram roomboter500 gram Franse kwark175 gram
kristalsuiker250 ml vers geperst sinaasappelsaprasp van de schillen van 3 sinaasappelssap van 2 limoenen2 bakjes slagroom (totaal 500 ml)7 blaadjes gelatineVoor de sinaasappel geleilaag:300 ml vers geperst...
08-02-2015 19:59
Lees meer
Vandaag een makkelijk recept, waarbij u geen oven nodig hebt.Kwarktaart met sinaasappelgelei.Je moet wel even geduld hebben, deze taart heeft ongeveer 6 uur nodig om op te stijven. Maar het is het wachten zeker waard.Klik op deze link om naar het recept te gaan
08-02-2015 19:57
Lees meer
Ingrediënten (voor 4 personen)2 blik gepelde tomaten of tomatenblokjes1 geschilde aardappel in stukken2 tuinkruiden/ groentebouillon blokjes3/4 liter water250 gram gehakt half om half4 eetlepels Parmezaanse kaas1 zak soepgroenten Eventueel wat ongekookte pastaOverige benodigdheden:1 soeppan1...
04-01-2015 15:00
Lees meer
Het is prima om niet altijd verse groenten te gebruiken. Zelf zorg ik dat ik altijd een paar blikken tomaten op voorraad heb en gehakt en soepgroenten in de vriezer. Wanneer ik dan trek heb in tomatensoep hoef ik niet naar een kant en klaar blik of een pakje te grijpen.Het recept vindt u via deze...
04-01-2015 14:58
Lees meer
Altijd al willen weten, hoe je eendenborst bereidt? Lees dan mijn blog.
20-12-2014 13:59
Lees meer
De kerstdagen staan voor de deur, tijd voor wild. Eén vanmijn favorieten is de eendenborst. Ieder jaar, tijdens de vakantie inFrankrijk, staat hij op het menu. Gelukkig is de eendenborst in Nederland ookprima verkrijgbaar, zowel vers al ingevroren. Meestal gaat het hier om de tammeeend, deze is wat...
20-12-2014 13:47
Lees meer