Artikel archief

Rundvlees Masala en Kerrie

Ingrediëntenvoor 4 personen700 gram runderlappen/ sukadelappen1 ui gesnipperd1 rode peper fijngehakt2 teentjes knoflook fijn gehakt1 eetlepel Garam masala1 eetlepel kerrie poeder1 klein blikje tomatenpureezout naar smaakolie om in te bakkenbeetje waterom in te stovenoverige benodigdheden1 pan om in...
Lees meer

Paksoi uit de wok met avocado

Ingrediënten(voor 2-3 personen)1 paksoi gesneden1 rode puntpaprika in dunne ringen2 lente uitjes in ringen gesneden1 avocado in blokjes gesnedenzout en peper naar smaak1 theelepel sesamoliescheutje olie om te bakkenBereidingswijzeLaat een scheutje olie heet worden in de wok. Voeg alle groenten toe...
Lees meer

Groentenwok met paksoi en avocado

Vandaag een makkelijk gerecht uit de wok. Het recept heb ik van Danny Jansen van 24Kitchen, met een kleine aanpassing van mijzelf. Het gerecht past bij verschillende vlees en rijstgerechten. Een verrassend ingrediënt is de avocado. Deze zorgt voor een romige subtiele smaak. Het recept is via...
Lees meer

Pittige kippenlevers met ketjapsaus

Ingrediëntenvoor 2 personen250 gram kippenlevers20 gram palmsuiker of bruine basterdsuiker50 ml water1 stengel sereh fijngehakt (citroengras)( of 1 tl. gemalen sereh)5 eetlepels ketjap manis  of medjazout naar smaak(optioneelklein zakje petehbonen ,diepvries toko)olie om inte bakkenvoor...
Lees meer

Kippenlevers

Niet iedereen houdt ervan: kippenlevers. Vandaag een pittig recept, geïnspireerd door de Indonesische keuken. Het originele recept heet Hati Ayam Ketjap Pedis. Klik op deze link om het recept te bekijken.
Lees meer

Kalfsmedaillons

Vandaag een toegankelijk stukje vlees, dat iedereen lust. Kalfsmedaillons met saliesaus. Klik op deze link om het recept te bekijken.Veel kookplezier!Caatje
Lees meer

Kalfsmedaillons met saliesaus

Ingrediënten(voor 2 personen)4 kalfsmedaillonsroomboter2 teentjes knoflook, fijn gehakt10 blaadjes verse salie50 ml witte wijn150 ml kookroompeper en zoutBereidingswijzeBestrooi de kalfsmedaillons met peper en zout. Doe wat roomboter in de pan en bak demedaillons in ongeveer 5 minuten gaar....
Lees meer

Tikka masala

Lees mijn blog over de oorsprong van mijn favoriete gerecht, te bekijken via deze link.
Lees meer

Tikka masala, de geschiedenis van een heerlijk gerecht

Ik ben gek op gerechten uit de keuken van India. Op vakantie ga ik regelmatig op zoek naar een currytentje om iets te proberen. Zo ook tijdens onze laatste vakantie op Lanzarote. We kwamen 's avonds laat pas aan in ons appartement, vanwege een tussenstop met het vliegtuig. Snel de koffers op de...
Lees meer

Caatjes tikka masala

Ingrediëntenvoor 4 personen600 gram kipdijvlees (of kipfilet) in blokjes 1 eetlepel boter2 uien gesnipperdklein blikje tomatenpureehandje gemalen amandelen of cashewnoten1 theelepel grof zeezout½ liter water2-3 eetlepels crème fraîcheVoor de kruidenpasta:2 rode pepers heel fijn gehakt3 teentjes...
Lees meer

Contacteer ons