Ingrediënten
voor 4 personen
1 kilo aardappels geschild en in stukken
600 gram boerenkool gesneden
200-250 gram chorizo in blokjes
1 bakje (kastanje) champignons in plakjes
1 rode peper, fijn gesneden (evt. zaadjes verwijderen)
100 gram noten naar keuze gehakt (cashew-, wal- of...
07-10-2014 19:21
Lees meer
Helaas is de periode van vers zomerfruit weer voorbij. Zelf ben ik een grote fan van diepvriesfruit. In mijn diepvries liggen altijd een aantal doosjes met frambozen, bosbessen, cranberry’s of bramen. De kwaliteit is goed en de prijs is redelijk. Veel goede eigenschappen van het fruit, blijven...
05-10-2014 19:07
Lees meer
Zelf heb ik jarenlang voor een bakkerij gewerkt. Toch krijg
is 's morgens vroeg geen boterham door mijn keel.
Mijn ontbijt bestaat over het algemeen uit een fruit-smoothie
of kwark met cruesli.
De kant en klare cruesli kan mij over het algemeen niet zo
bekoren. Teveel suiker, te weinig...
05-10-2014 15:35
Lees meer
IngrediëntenVoldoende voor ongeveer één week100 gram Havervlokken100 gram gemengde noten, fijngehakt20 gram pijnboompitten3 of 4 eetlepels zonnebloemolie3 of 4 eetlepels honinghandje rozijnenOverige benodigdhedenBakplaatBakpapierBereidingMeng alle ingrediënten ,behalve de rozijnen, goed doorelkaar....
05-10-2014 15:28
Lees meer
Ingrediënten
Voor 4 personen
600 gram hamlappen
300 gram speklappen
1,5 dl ketjap manis of medja
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn gehakt
2 cm gember geraspt (of 1 eetlepel gedroogd)
1 theelepel laos
1 theelepel ketumbar (korander zaad gemalen)
1 theelepel djinten
1 stuk steranijs
1 theelepel...
04-10-2014 21:23
Lees meer
Ingrediënten
voor 4 personen
500 gram hamlappen
300 gram speklappen
6 eetlepels ketjap manis of medja
2 eetlepels oestersaus
2 knoflooktenen, fijn gehakt
1 eetlepel kunjit (geelwortel)
1 eetlepel kerriepoeder (kerriemadras)
1 ui, gesnipperd
2 dl runderbouillon (evt. van een blokje)
1 dl...
04-10-2014 20:36
Lees meer
IngrediëntenVoor 4 personen3 eiwitten150 gram kristalsuiker1 theelepel (appel) azijnbakje slagroomverse aardbeienOverige benodigdhedenkeukenmachine/ mixerovenbakplaatcitroensapbakpapierBereidingZorg ervoor dat de kom waarin je de eiwitten gaat kloppen vetvrij is. Dit kun je doen met behulp van...
04-10-2014 11:29
Lees meer
Waarom deze site?Regelmatig plaatste ik foto's van mijn gerechten op Facebook. Wat begon als experimenteren met nieuwe producten en gerechten werd een echte hobby. Colllega's en vrienden reageren over het algemeen positief op mijn foto's en ik krijg regelmatig vragen of ik een recept wil...
04-10-2014 11:00
Lees meer
Mijn nieuwe blog is vandaag van start gegaan. Omdat ik gek ben op koken en lekker eten deel ik graag mijn recepten en ervaringen in de keuken met jullie. Ik hoop dat jullie enthousiast genoeg raken om zelf meer te gaan experimenteren en koken.Ik zou het leuk vinden, wanneer jullie een berichtje...
04-10-2014 10:52
Lees meer
Mijn nieuwe website is vandaag van start gegaan.
04-10-2014 10:52
Lees meer