Artikel archief

In de bonen

Vandaag staan bonen in de spotlight. Bruine bonen, chilibonen, zwarte bonen, witte bonen, cannellini bonen, ze kunnen allemaal in dit gerecht. Dit keer een heerlijk eenpansgerecht: Chili con carne! Prima een dag van te voren al te maken.Het recept is via deze link te bekijken.
Lees meer

Chili con carne

ingrediëntenvoor 4-6 personen2 grote uien gesnipperd2 rode pepers fijngehakt2 teentjes knoflook fijngehakt500 gram rundergehakt3 paprika's in blokjes gesneden1 bakjes champignons in plakjes1 klein blikje tomatenpuree2 blikken tomatenblokjes1 theelepel chilipoeder1 ½  theelepel djinten...
Lees meer

Coquilles, een verrassend voorgerecht om indruk mee te maken

Vandaag een recept met Coquilles. Tegenwoordig kun je coquilles, ook wel mantelschelp of St. Jacobsschelp genoemd, in iedere supermarkt in het diepvriesvak vinden. Dit voorgerecht is eenvoudig te bereiden en met 5 minuten klaar. Je zult je gasten versteld doen staan. Zelfs wanneer je niet van vis...
Lees meer

Coquilles met spinazie

(mantelschelp of  St. Jacobsschelp)Ingrediëntenvoor 4 personen8 coquilles ontdooid of verse100 gram wilde spinazie4 plakjes ontbijtspek of pancetta2-3 eetlepels roomboterbeetje...
Lees meer

Moussaka

Ingrediëntenvoor ongeveer 4 porties500 gram gehakt naar keuze1 kg aardappelen geschild en in plakjes gesneden (3-4mm)3 grote aubergines in schuine plakken gesneden (3-4 mm)1 grote ui gesnipperd2 tenen knoflook fijngehakt1 pak gezeefde tomaten (500 gr)1 ei50 gram boter3 eetlepels bloem500 ml melk50...
Lees meer

Aubergines in de hoofdrol

Vandaag een heerlijk recept, met zijn oorsprong in Griekenland. Zelf gebruik ik voor dit recept een specerijenmix die ik heb meegenomen vanaf Kreta. Maar meer dan Oregano, kaneel, nootmuskaat, peper en zout heb je zelf niet nodig om een heerlijke smaak te creëren. Maak deze heerlijke Moussaka zelf...
Lees meer

Cannelloni, vegetarisch met spinazie en champignons

Ingrediënten voor 4 personen25 gr boter 25 gr bloem 350 ml melk snufje nootmuskaat12 lasagnebladen (vers of uit het koelvak)1 el olijfolie 2 gesnipperde uien2 gehakte teentjes knoflook1 bakje kastanjechampignons in plakjes300 gram verse spinazie, gewassen8 zongedroogde tomaatjes op olie,,...
Lees meer

Gastenboek

Via onze Facebookpagina krijg ik regelmatig reacties op de recepten.Ik zou het leuk vinden wanneer jullie ook iets in het gastenboek schrijven.Alvast bedankt.Groetjes Caatje
Lees meer

Romige pastasaus met spinazie en zalm

Dit keer een recept met een pakje. Het liefst kies ik voor verse kruiden en specerijen, maar somsga ik voor gemak. Deze saus, van Knorr, bevat geen kunstmatige smaak- en kleurstoffen en is E-nummer vrij.Ingrediënten voor 3-4 personen1 zakje carbonara-saus (Knorr)450 ml melk1 kuipje goedkope...
Lees meer

Risolles, gevulde hartige pannenkoeken

Ingrediënten(voor ongeveer 12 stuks)Pannenkoekjes:250 gram zelfrijzend bakmeel1 eiongeveer 450 ml melksnufje zouttheelepel olieVulling:400 gram. gehakt1 ui gesnipperd2 teentjes knoflook, fijngehakt1 bouillonblokje, verkruimeldpeper naar smaak1 theelepel geraspte nootmuskaat1 kleine prei in...
Lees meer

Contacteer ons