Raapsteeltjes stamppot
Ingrediënten
voor2 personen
2 bosjes raapstelen
600 gram aardappels geschild, in stukken
200 gram mager spek in blokjes gesneden
150 ml warme melk
2 eetlepels kruidenroomkaas (kuipje)
2 eetlepels pijnboompitten geroosterd
gemalen peper
Overige benodigdheden
1 pureestamper
Bereidingswijze
Was de raapsteeltjes en dep ze droog. Snijd de raapsteeltjes grof, de wortels gooi je weg.
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan, op een matig vuur, bruin en krokant. Schep ze uit de pan
en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
Kook de aardappels gaar en giet ze af. Voeg de warme melk toe en stamp de aardappels tot een mooie
puree, indien nodig extra melk toevoegen. Roer de kruidenroomkaas door de puree en proef. Indien nodig kun je nog wat roomkaas toevoegen. Roer nu de pijnboompitten met de raapstelen door de puree.
Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de spekblokjes.
Eet smakelijk!