Chana masala, Kikkererwten Curry
Ingrediënten
bijgerecht voor 4-6 personen
1 blik kikkererwten (ongeveer 400 gram)
1 ui gesnipperd
2 cm gemberwortel geraspt
1 teentje knoflook geraspt ½ theelepel koenjit/kurkuma (geelwortel)
¼ theelepel cayennepeper of chilipeper
½ theelepel mangopoeder
1 theelepel Garam masala
olie om te bakken
grof zout naar smaak
1 dl water
Bereidingswijze
Spoel de kikkererwten goed af en laat uitlekken in een vergiet/ zeef.
Doe 2 eetlepels de pan. Bak hierin de gehakte ui goudbruin. Voeg vervolgens de gember, knoflook, koenjit, cayennepeper en Garam masala toe. Laat voor ongeveer 3 minuten bakken op een laag vuur, regelmatig even omscheppen. Voeg de kikkererwten, zout en mangopoeder toe, samen met 1 dl water. Laat voor
ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken, indien nodig tussendoor een klein beetje water toevoegen.
Dit gerecht kun je van te voren maken, de smaken zullen dan nog beter intrekken. Je hoeft het dan alleen nog maar even kort op te warmen.
Heerlijk als bijgerecht voor in Indiase 'rijst' tafel. Klik op deze link voor meer recepten uit de Indiase keuken.
Eet smakelijk!