Recepten

Pittige kippenlevers met ketjapsaus

Ingrediëntenvoor 2 personen250 gram kippenlevers20 gram palmsuiker of bruine basterdsuiker50 ml water1 stengel sereh fijngehakt (citroengras)( of 1 tl. gemalen sereh)5 eetlepels ketjap manis  of medjazout naar smaak(optioneelklein zakje petehbonen ,diepvries toko)olie om inte bakkenvoor...
Lees meer

Kalfsmedaillons met saliesaus

Ingrediënten(voor 2 personen)4 kalfsmedaillonsroomboter2 teentjes knoflook, fijn gehakt10 blaadjes verse salie50 ml witte wijn150 ml kookroompeper en zoutBereidingswijzeBestrooi de kalfsmedaillons met peper en zout. Doe wat roomboter in de pan en bak demedaillons in ongeveer 5 minuten gaar....
Lees meer

Caatjes tikka masala

Ingrediëntenvoor 4 personen600 gram kipdijvlees (of kipfilet) in blokjes 1 eetlepel boter2 uien gesnipperdklein blikje tomatenpureehandje gemalen amandelen of cashewnoten1 theelepel grof zeezout½ liter water2-3 eetlepels crème fraîcheVoor de kruidenpasta:2 rode pepers heel fijn gehakt3 teentjes...
Lees meer

Chili con carne

ingrediëntenvoor 4-6 personen2 grote uien gesnipperd2 rode pepers fijngehakt2 teentjes knoflook fijngehakt500 gram rundergehakt3 paprika's in blokjes gesneden1 bakjes champignons in plakjes1 klein blikje tomatenpuree2 blikken tomatenblokjes1 theelepel chilipoeder1 ½  theelepel djinten...
Lees meer

Coquilles met spinazie

(mantelschelp of  St. Jacobsschelp)Ingrediëntenvoor 4 personen8 coquilles ontdooid of verse100 gram wilde spinazie4 plakjes ontbijtspek of pancetta2-3 eetlepels roomboterbeetje...
Lees meer

Moussaka

Ingrediëntenvoor ongeveer 4 porties500 gram gehakt naar keuze1 kg aardappelen geschild en in plakjes gesneden (3-4mm)3 grote aubergines in schuine plakken gesneden (3-4 mm)1 grote ui gesnipperd2 tenen knoflook fijngehakt1 pak gezeefde tomaten (500 gr)1 ei50 gram boter3 eetlepels bloem500 ml melk50...
Lees meer

Cannelloni, vegetarisch met spinazie en champignons

Ingrediënten voor 4 personen25 gr boter 25 gr bloem 350 ml melk snufje nootmuskaat12 lasagnebladen (vers of uit het koelvak)1 el olijfolie 2 gesnipperde uien2 gehakte teentjes knoflook1 bakje kastanjechampignons in plakjes300 gram verse spinazie, gewassen8 zongedroogde tomaatjes op olie,,...
Lees meer

Romige pastasaus met spinazie en zalm

Dit keer een recept met een pakje. Het liefst kies ik voor verse kruiden en specerijen, maar somsga ik voor gemak. Deze saus, van Knorr, bevat geen kunstmatige smaak- en kleurstoffen en is E-nummer vrij.Ingrediënten voor 3-4 personen1 zakje carbonara-saus (Knorr)450 ml melk1 kuipje goedkope...
Lees meer

Risolles, gevulde hartige pannenkoeken

Ingrediënten(voor ongeveer 12 stuks)Pannenkoekjes:250 gram zelfrijzend bakmeel1 eiongeveer 450 ml melksnufje zouttheelepel olieVulling:400 gram. gehakt1 ui gesnipperd2 teentjes knoflook, fijngehakt1 bouillonblokje, verkruimeldpeper naar smaak1 theelepel geraspte nootmuskaat1 kleine prei in...
Lees meer

Uiensoep

Ingrediënten(voor 6 personen)50 gr (room)boter 750 gr uien in ringen 2 tenen knoflook fijngehakt 50 gram bloem 2 liter hete bouillon (rund, kip of groenten) 250 ml rode wijn 1 laurierblaadje 2 takjes tijm (of 1 theelepel gedroogd)zout en peper6 sneetjes...
Lees meer

Contacteer ons