Tortilla's met gehakt
Ingrediënten
voor 4 personen
500 gram rundergehakt
1 zak (400 gram) Mexicaanse roerbakgroenten
300 ml gezeefde tomaten
1 runderbouillonblokje
2 pepers in ringen
2 teentjes knoflook fijn gehakt
olie om in te bakken
8 (mais tortilla's)
voor de kruidenmix
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel chilipoeder
½ theelepel grof zout
½ theelepel zwarte peper
½ theelepel djinten (gemalen komijn)
¼ theelepel nootmuskaat
½ theelepel uienpoeder
¼ theelepel gemalen venkelzaad
1 theelepel gedroogde oregano
(of een pakje taco kruiden als dit teveel werk is)
Bereidingswijze
Doe een scheutje olie in de pan en bak de peper en de knoflook een minuutje op een matig vuur. Voeg
de gehakt toe en bak het rul tot het gehakt gaar is. Voeg de kruidenmix toe en schep alles goed om. Verkruimel het bouillonblokje en voeg samen met de gezeefde tomaten toe aan het gehakt. Schep alles goed om en laat op een laag vuur pruttelen voor ongeveer 10 minuten. Voeg de groenten toe en laat alles
gaar worden.
Verwarm ondertussen de tortilla's in de oven of magnetron. Reken op ongeveer 2 tortilla's per persoon.
Serveer de tortilla's met het gehaktmengsel. Lekker met knoflooksaus, gerapte kaas, zure room of
avocado. Lekker met een tomatensalade of groene salade
Eet smakelijk!