Rabarber met kruimels (crumble)

Ingrediënten

voor 4 personen

500 gram rabarber is stukken van 3 cm

rasp van de schil van 1 sinaasappel

sap van 1 sinaasappel

1 zakje vanillesuiker

75 gram kristalsuiker

voor de kruimels (crumble)

2 eetlepels gehakte noten naar keuze, ongezouten

(bijv. walnoten, pecannoten, amandelen)

100 gram bloem

100 gram boter in blokjes

75gram suiker

Overige benodigdheden

4 éénpersoons ovenschaaltjes

eventueel keukenmachine

Bereidingswijze

Doe de rabarber, sap en rasp van de sinaasappel, vanillesuiker en 75 gram suiker in een pan en laat 5 minuten koken.

Verdeel de rabarber met sap over de ovenschaaltjes. De schaaltjes voor maximaal ¾ deel vullen.

Doe de ingrediënten voor de kruimels in de keukenmachine en druk een paar keer op de pulseerknop. Laat het kruimeldeeg vervolgens een paar keer door je handen gaan, zodat er mooie kruimels ontstaan. Dit mag niet te lang duren, anders smelt de boter teveel. Het deeg absoluut niet kneden. Heb je geen keukenmachine, dan kun je de boter met twee messen door de bloem en suiker snijden.

Verdeel de kruimels over de rabarber. Zet de schaaltjes in de oven en bak op 220 0C tot de kruimels mooi goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Laat de rabarber iets afkoelen en serveer eventueel met wat crème fraîche. De rabarber met kruimels smaakt het lekkerst, wanneer zij nog een beetje warm is.

Eet smakelijk!



Contacteer ons