Lemon Pie/ limoentaart
Ingrediënten
(8-10 porties)
175 gram digestieve koekjes/ tarwebiscuit
50 gram gemalen kokos
100 gram roomboter
1 blikje gecondenseerde melk (347 ml)
4 eierdooiers
sap van 4 limoenen (120 ml)
rasp van 2 limoenen
eventueel slagroom
overige benodigdheden
keukenmachine
steelpan
taartvorm van ongeveer 22 cm
bakpapier
Bereidingswijze
Maal de koekjes goed fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een pan op een laag vuur. Haal de
pan van het vuur en roer de gemalen koekjes en de koks er doorheen.
Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en vet de randen in. Verdeel het boter/ koekmengsel
over de bodem en druk goed aan. Zit gaat het makkelijkste met de achterkant van een lepel, of gewoon met je handen. Laat de bodem afkoelen in de koelkast.
Doe de eidooiers in de keukenmachine en klop ze een beetje los. Voeg de gecondenseerde melk toe en laat voor een minuut mengen met de dooiers. Voeg de helft van het limoensap toe. Wanner alle limoensap goed is vermengd voeg je de andere helft toe en de limoenrasp.
Verhit de oven voor op 1600 C.
Schenk het mengsel over de taartbodem en strijk de bovenkant glad.
Bak de taart nu voor 15 minuten op 1600 C. Laat de taart voor ongeveer een kwartier
afkoelen en zet hem daarna minimaal 2 uur in de koelkast.
Garneer de taart eventueel met nog wat limoenrasp en serveer met wat slagroom.
Eet smakelijk!