Curry van papaya en garnalen
Ingrediënten
voor 4 personen
1 grote onrijpe papaya in blokjes van 1,5 cm
1 grote zoete aardappel in blokjes van 1,5 cm
400 gram kousenband (evt. uit de vriezer)
2 eetlepels (palm) suiker
1 groot blik santen (kokosmelk) 300-500ml
1 serehstengel (of 1 theelepel gemalen)
gekneusd
300 gram (meer of minder naar smaak) diepvriesgarnalen ontdooid
olie om in te bakken
voor de bamboe (kruidenmengsel)
3-4 teentjes knoflook geraspt
1 theelepel gemalen laos
0,5-1 theelepel koenjit poeder
4-6 sjalotjes gesnipperd
2-4 rode pepers fijn gehakt (zaadjes evt. eerst verwijderen)
2-3 cm verse gember geraspt
0,5 theelepel grof zout
Overige benodigdheden
vijzel of staafmixer
wok of hapjespan
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten voor de bamboe in de vijzel en wrijf tot er een homogene pasta/ massa ontstaat.
Heb je geen vijzel, gebruik dan de staafmixer en hak alles goed fijn.
Doe wat olie in de wok en verhit de bamboe. Pas op voor aanbranden, regelmatig omscheppen. Laat voor 5
minuutjes rustig bakken. De bamboe zal gaan verkleuren en als het goed is ruikt het al heerlijk. Voeg de serehstengel toe en laat even meebakken.
Voeg de santen en de suiker toe en schep goed door. Begin met ongeveer 300ml, je kunt altijd nog toevoegen.
Voeg de papaya en zoete aardappel toe en laat voor ongeveer 10 minuten koken. Voeg vervolgens de
kousenband toe en laat nog 3-4 minuten meekoken. Voeg als laatste de ontdooide garnalen toe. Deze zijn gaar wanneer ze mooi roze van kleur zijn. Voeg indien gewenst nog wat santen toe.
Meteen serveren met rijst en of naanbrood.
Eet smakelijk!