Caatjes Babi Kuning
Ingrediënten
voor 4 personen
500 gram hamlappen
300 gram speklappen
6 eetlepels ketjap manis of medja
2 eetlepels oestersaus
2 knoflooktenen, fijn gehakt
1 eetlepel kunjit (geelwortel)
1 eetlepel kerriepoeder (kerriemadras)
1 ui, gesnipperd
2 dl runderbouillon (evt. van een blokje)
1 dl water
snufje grof zeezout
olie om te bakken
Overige benodigdheden
snijplank
scherpe messen
braadpan of wok met deksel
bereiding
Snijd de hamlappen in blokjes en de speklappen in reepjes.
Maak een marinade van de ketjap, oestersaus, knoflook, kunjit en kerriepoeder. Voeg het gesneden vlees toe, zorg ervoor dat alle blokjes bedekt zijn met de marinade. Laat minimaal een half uur intrekken in de koelkast.
Verhit wat olie in de pan en voeg de gesnipperde ui toe. Wanneer de ui glazig is het vlees toevoegen. Zet het vuur hoog en schep regelmatig om. Wanneer het vlees bruin wordt de deksel schuin op de pan zetten en ongeveer 5 minuten op hoog vuur laten bakken.
Voeg vervolgens de runderbouillon toe en leg de deksel weer schuin op de pan. Laat het vuur hoog en laat ongeveer 20 minuten door sudderen. Wanneer het vocht bijna is verdampt, indien nodig een scheutje water bijvoegen. Als het vlees zacht is kan het gegeten worden.
Een dag later smaakt het vaak nog lekkerder. Heerlijk met rijst en boontjes.
Eet smakelijk!