Boerenkool met chorizo, noten en brie

 

Ingrediënten

voor 4 personen

1 kilo aardappels geschild en in stukken

600 gram boerenkool gesneden

200-250 gram chorizo in blokjes

1 bakje (kastanje) champignons in plakjes

1 rode peper, fijn gesneden (evt. zaadjes verwijderen)

100 gram noten naar keuze gehakt  (cashew-, wal- of pecannoten)

1,5 deciliter lauwe melk

peper en zout

25 gram boter

150 gram brie

 

Overige benodigdheden

Grote pan

Pureestamper

Vuurvaste ovenschaal

Boter om in te vetten

 

Bereiding

Kook de aardappelen en boerenkool samen gaar in een grote pan.

Bak ondertussen in een koekenpan de chorizo met een beetje boter of olie. Voeg na 2-3minuten de champignons en het pepertje toe.

Giet de gare aardappelen met boerenkool af en stamp door elkaar. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Indien gewenst een klontje boter door de stamppot roeren.

Roer het chorizo-champignonmengsel samen met de noten door de boerenkool. Voeg indien nodig peper en zout naar smaak toe.

Vet een ovenschaal in en doe de stamppot hierin. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de brie in plakken en garneer de boerenkool hiermee. Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. De brie moet een beetje gesmolten zijn en dan is het klaar.

Indien gewenst nog een lekkere jus erbij maken.

Eet smakelijk!

 

Contacteer ons