Pavlova met aardbeien en slagroom

Ingrediënten

Voor 4 personen

3 eiwitten

150 gram kristalsuiker

1 theelepel (appel) azijn

bakje slagroom

verse aardbeien

Overige benodigdheden

keukenmachine/ mixer

oven

bakplaat

citroensap

bakpapier


Bereiding

Zorg ervoor dat de kom waarin je de eiwitten gaat kloppen vetvrij is. Dit kun je doen met behulp van citroensap.

Doe de eiwitten in de kom en klop ze luchtig. Zodra de eiwitten stijf worden voeg je beetje bij beetje de suiker toe. Laat net zolang mixen tot de eiwitten stijve pieken vormen en het eiwit mooi glanst.

Verwarm de oven voor op 130 graden. (Let op, dit kan per oven verschillen, dus gewoon uitproberen)

Bedek de bakplaat met bakpapier. Schep het eiwit op het bakpapier. Zorg dat de binnenkant iets platter is dan de randen. Hier komt later de slagroom op.

Zet de Pavlova ongeveer 90 minuten in de oven.

Wanneer de Pavlova is afgekoeld, kun je hem decoreren met slagroom en aardbeien. Doe niet teveel suiker in de slagroom, de Pavlova zelf is al erg zoet.

Natuurlijk kun je ook andere soorten fruit gebruiken om de Pavlova mee te decoreren. Kijk wat je in huis hebt en wat je zelf lekker vindt.

Eet smakelijk




Contacteer ons