Pavlova met aardbeien en slagroom
Ingrediënten
Voor 4 personen
3 eiwitten
150 gram kristalsuiker
1 theelepel (appel) azijn
bakje slagroom
verse aardbeien
Overige benodigdheden
keukenmachine/ mixer
oven
bakplaat
citroensap
bakpapier
Bereiding
Zorg ervoor dat de kom waarin je de eiwitten gaat kloppen vetvrij is. Dit kun je doen met behulp van citroensap.
Doe de eiwitten in de kom en klop ze luchtig. Zodra de eiwitten stijf worden voeg je beetje bij beetje de suiker toe. Laat net zolang mixen tot de eiwitten stijve pieken vormen en het eiwit mooi glanst.
Verwarm de oven voor op 130 graden. (Let op, dit kan per oven verschillen, dus gewoon uitproberen)
Bedek de bakplaat met bakpapier. Schep het eiwit op het bakpapier. Zorg dat de binnenkant iets platter is dan de randen. Hier komt later de slagroom op.
Zet de Pavlova ongeveer 90 minuten in de oven.
Wanneer de Pavlova is afgekoeld, kun je hem decoreren met slagroom en aardbeien. Doe niet teveel suiker in de slagroom, de Pavlova zelf is al erg zoet.
Natuurlijk kun je ook andere soorten fruit gebruiken om de Pavlova mee te decoreren. Kijk wat je in huis hebt en wat je zelf lekker vindt.
Eet smakelijk