Vanaf vandaag heeft Caatjes Kitchen een nieuw uitstraling.Nog persoonlijker en met een zelf ontworpen logo.Omdat ik deze website naast mijn baan beheer, is de constantheid van het plaatsen van recepten nog niet optimaal.Blijf regelmatig terugkomen, de komende weken zullen er weer een aantal...
19-12-2014 13:48
Lees meer
ingrediënten voor 4 personen:1 ui gesnipperd1/2 rode peper fijngesnedeneetlepel olie1 flespompoen, geschild in blokjes1 aardappel geschild in blokjes1 theelepel kerrie poeder1 liter kippenbouillon (van blokjes)bakje crème fraîche of zure room1 bakje rivierkreeftjeseventueel
een scheutje sherry of...
18-12-2014 19:54
Lees meer
Voor een etentje met vrienden heb ik laatst een heerlijk verfrissend bijgerecht gemaakt, geinspireerd op de Indiase keuken. Heerlijk bij pittige gerechten en heel eenvoudig te maken. Dit gerecht is het lekkerst wanneer het koud wordt geserveerd. Je kunt dit gerecht een dag van te voren maken....
13-11-2014 13:55
Lees meer
Ingrediënten1 groot blik ananas op eigen sap2 eetlepels kristalsuiker3 eetlepels kokosrasp2 1/2 dl biologische boeren volle yoghurt1 tl grof zout1 verse groene peper in dunne ringen1 eetlepel olie om in te bakken1/2 tl mosterdzaad¼ tl komijnzaad (djinten)2 rode pepers fijn gesneden1 sjalot in dunne...
13-11-2014 13:52
Lees meer
Vandaag een mooi stuk rundvlees bij de Turkse slager gekocht. Het zit nu in de pan en moet een paar uur sudderen. Hoe lang, dat kon de slager mij niet vertellen.Het wordt een pittig gerecht met rode currypasta en kokosmelk. Niet geschikt voor mensen die niet van pittig eten houden.IngrediëntenVoor...
06-11-2014 20:05
Lees meer
Klik hier voor mijn recept
31-10-2014 17:44
Lees meer
Ingrediëntenvoor 8 borden2 liter groentebouillon(of 2 liter heet water en 4 tuinkruiden/ groente bouillonblokjes)1 zak spliterwten1 of 2 schouderkarbonades1 stuk zuurkoolspek zonder zwoerd1 knolselderie, schoongemaakt en in blokjes gesneden1 winterpeen, geschild en in plakjes gesneden1 prei,...
31-10-2014 17:19
Lees meer
Binnenkort weer een heerlijk nieuw recept, ditmaal een curry uit de Indiase keuken.
30-10-2014 09:19
Lees meer
Soms moet je je grenzen verleggen, zeker in de keuken.Afgelopen jaar heerlijk gegeten in een piepkleinrestaurantje op Tenerife. Genoten van verschillende curry' s en bijgerechten. Sindsdienmaak ik thuis regelmatig een lekkere curry, meestal met kip of garnalen.Maar voor twee personen maak je al...
30-10-2014 09:07
Lees meer
Ingrediënten voor 2 personen250-300 gram zalmfilet1 bos groene asperges200 gram risotto rijst (arborio)1 gesnipperd sjalotje0,5 dl witte wijn (flinke scheut)1 liter kippenbouillon (evt. van blokje)Parmezaanse kaasKlont roomboterolijfolie2-3 eetlepels citroensapverse dilleverse peterselie,...
21-10-2014 19:16
Lees meer