Ananas met Yoghurt

Ingrediënten


1 groot blik ananas op eigen sap

2 eetlepels kristalsuiker

3 eetlepels kokosrasp

2 1/2 dl biologische boeren volle yoghurt

1 tl grof zout

1 verse groene peper in dunne ringen

1 eetlepel olie om in te bakken

1/2 tl mosterdzaad

¼ tl komijnzaad (djinten)

2 rode pepers fijn gesneden

1 sjalot in dunne ringen gesneden

6 verse basilicum blaadjes grof geplukt


Bereidingswijze


Doe de ananas met de suiker en 1 dl van het vocht in een pan.

Breng tegen de kook aan en laat ongeveer tien minuutjes pruttelen.

Roer regelmatig om, net zolang tot het meeste vocht is verdampt.Haal de panvan het vuur en roer de kokos er doorheen.   Laat even afkoelen.

Doe de olie in een koekenpan en bak de sjalotjes, rode peper, mosterdzaad en komijnzaad tot het licht begint te verkleuren. Blijf omscheppen om aanbranden te voorkomen.

Doe de yoghurt in een kom, schep het ananas mengsel een ui mengsel er doorheen. Voeg als laatste nog wat blaadjes basilicum toe.

Dit recept is geïnspireerd op een recept uit het boek: Easy Curry van Madhur Jaffrey

Eet smakelijk!


Contacteer ons