Zalm met risotto en groene asperges



Ingrediënten

voor 2 personen

250-300 gram zalmfilet

1 bos groene asperges

200 gram risotto rijst (arborio)

1 gesnipperd sjalotje

0,5 dl witte wijn (flinke scheut)

1 liter kippenbouillon (evt. van blokje)

Parmezaanse kaas

Klont roomboter

olijfolie

2-3 eetlepels citroensap

verse dille

verse peterselie, fijngehakt

overige benodigdheden

1 grillpan

Bereiding:

Maak een mengsel van citroensap, 1 eetlepel olijfolie en de
vers gesneden kruiden. Smeer de zalmfilet hiermee aan beide kanten in en zet
even weg.

Neem een pan met dikke bodem en verwarm hierin een scheutje
olijfolie. Voeg de gesnipperde sjalot toe en bak tot deze glazig is. Pas op dat
de sjalot niet bruin wordt. Voeg vervolgens de rijst toe en bak deze even kort
tot de korrels glazig worden. Voeg een flinke scheut (ongeveer halve deciliter)
witte wijn toe en wacht tot deze is ingedampt. Voeg nu een soeplepel hete bouillon
toe. Wanneer de rijst de bouillon heeft opgenomen voeg je weer een lepel hete
bouillon toe. Doe dit net zolang tot de risotto gaar is.  Er zijn verschillende soorten risotto rijst. De
kooktijd op de verpakking is een richttijd.

Haal de pan van het vuur en roer er een klont (room)boter
doorheen. Strooi wat Parmezaanse kaas op de risotto, doe de deksel op de pan en
laat ongeveer tien minuten zo staan.

Terwijl de risotto rust, kun je de zalm in ongeveer 10
minuten bakken in een grillpan of koekenpan. Pas op, dat je de vis niet te vroeg
probeert om te draaien, anders blijft hij plakken aan de pan.

Je kunt de zalm ook bereiden in de oven. Doe de zalm 12
minuten in de oven (in een ovenschaal) op 190 graden.

Snijd de kontjes van de groene asperges en gril ze kort in
een hete grillpan. Na afloop bestrijken met olijfolie en er grof  zeezout overheen malen.

Maak je bord nu mooi op met de risotto, groene asperges en
de zalm.

Eet smakelijk!

Tip: voeg eens wat safraan toe aan de risotto.


Contacteer ons