Pittig rundvlees


Vandaag een mooi stuk rundvlees bij de Turkse slager gekocht.

Het zit nu in de pan en moet een paar uur sudderen. Hoe lang, dat kon de slager mij niet vertellen.

Het wordt een pittig gerecht met rode currypasta en kokosmelk. Niet geschikt voor mensen die niet van pittig eten houden.

Ingrediënten

Voor vier personen

1 kg rundvlees

Olie of croma om in te bakken

1 eetlepel rode currypasta

Scheutje limoensap

2 eetlepels palmsuiker

1 blik kokosmelk

Scheutje vissaus

Overige benodigdheden

1 braadpan

1 vlamverdeler


Bereiding

Snijd het vlees in blokjes. Smelt de boter in de pan en bak het vlees rondom aan, tot het een mooi kleurtje heeft.

Voeg nu één eetlepel van de currypasta toe.
Wanneer je van echt pittig houdt en bekend bent met de pasta, kun je eventueel
meer toevoegen. Bak de pasta even rustig mee, goed omscheppen. Voeg het sap van
een halve limoen toe en de suiker. Roer goed door en voeg als laatste de kokosmelk toe.

Doe het deksel op de pan en zet de pan op een laag vuur op de vlamverdeler.

Hoe lager het vuur, hoe langer het vlees moet stoven, maar hoe lekkerder het wordt. Het vlees mag absoluut niet koken. Er mogen af en toe hele kleine bundeltjes naar boven komen.

Het vlees moet nu drie tot vijf uur zachtjes sudderen. Roer af en toe om, maar probeer het deksel zo min mogelijk van de pan te halen.

Indien nodig tussendoor wat vocht toevoegen. Dit kan water of kokosmelk zijn.

Het vlees is klaar als het lekker zacht en mals.

Voeg als laatste een scheutje vissaus toe, niet te veel anders gaat het overheersen.

Lekker met rijst, wat stukjes banaan en een scheutje yoghurt. Maak er eventueel een eenvoudige komkommer salade bij.

Mocht je het vlees al eerder hebben klaargemaakt, warm het dan heel langzaam op, op een laag vuur, anders wordt het vlees erg droog.

Eet smakelijk 



Contacteer ons