Pittige Pompoensoep
18-12-2014 19:54
ingrediënten voor 4 personen:
1 ui gesnipperd
1/2 rode peper fijngesneden
eetlepel olie
1 flespompoen, geschild in blokjes
1 aardappel geschild in blokjes
1 theelepel kerrie poeder
1 liter kippenbouillon (van blokjes)
bakje crème fraîche of zure room
1 bakje rivierkreeftjes
eventueel een scheutje sherry of sake
overige benodigdheden:
staafmixer
soeppan
Bereidingswijze:
Doe de olie in de pan en fruit de peper met de ui. Voeg de
pompoen en aardappel toe met de kerrie poeder en bak even mee.
Voeg de bouillon toe en laat ongeveer 20 minuten koken tot
de pompoen gaar is. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de
staafmixer. Eventueel kun je een scheutje sherry of sake naar smaak toevoegen.
Schep de soep in een bord, voeg wat crème fraîche of zure
room toe en garneer met rivierkreeftjes.
Eet smakelijk.