Snelle Tomatensoep
04-01-2015 15:00
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 blik gepelde tomaten of tomatenblokjes
1 geschilde aardappel in stukken
2 tuinkruiden/ groentebouillon blokjes
3/4 liter water
250 gram gehakt half om half
4 eetlepels Parmezaanse kaas
1 zak soepgroenten
Eventueel wat ongekookte pasta
Overige benodigdheden:
1 soeppan
1 staafmixer
Bereidingswijze
Vermeng het gehakt met de Parmezaanse kaas en draai er kleine
balletjes van.
Doe de tomaten(blokjes) samen met de aardappel,
bouillonblokjes en het water in de pan en laat ongeveer 15-20 minuten koken.
Haal de pan van het vuur en maak een mooie gladde soep met behulp van de
staafmixer.
Zet de pan weer op het vuur en voeg de ballen en de
soepgroenten toe. Laat nog ongeveer 12-15 minuutjes doorkoken, de balletjes
moeten gaar zijn.
Serveer met (stok)brood en kruidenboter.
Eet smakelijk!