Sambal Goreng Tempeh
Ingrediënten:
1 blok tempeh
olie om in te bakken
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn gehakt
2 of 3 rode pepers fijn gesneden
1 theelepel laos poeder
1 eetlepel palmsuiker
2 theelepels keuken tamarinde
100 ml water
1 eetlepel ketjap
Bereidingswijze
Snijd de tempeh doormidden, vervolgens is plakjes en de plakjes weer in reepjes.
Verhit een laag olie (ongeveer 1,5 cm) in wok of hapjespan. Frituur de tempeh in porties goudbruin. laat uitlekken op keukenpapier.
Giet de olie uit de pan, maar laat net voldoende zitten om de ui, knoflook en pepers op een middelhoog vuur glazig te bakken. Let op, de uien mogen niet bruin worden.
Zodra de uien glazig worden, voeg je het water, de laos en de palmsuiker toe. Laat dit geheel een beetje inkoken. Als het goed is wordt het een beetje stroperig.
Voeg nu de ketjap en de tempeh toe en schep goed om. Laat nog even goed doorwarmen.
Lekker met rijst, of als bijgerecht voor een Indische rijsttafel.
Eet smakelijk!